Lavettaret voitokkaina viikonlopun hallipeleissä

Lavettaret tuulettavat, kun Minea Kivinen tuo juoksun Aliisa Yli- Kortesniemen lyömänä. Kuva: Jani Vuorela.
Lavettaret tuulettavat, kun Minea Kivinen tuo juoksun Aliisa Yli- Kortesniemen lyömänä. Kuva: Jani Vuorela.
Kaksi tiukkaa harjoitusottelua sisältyi Lappajärven Veikkojen leiriviikonloppuun.

LaVe–HP-K 2–0 (7–3, 3–2, 0–0, 2–1)

LaVe–TyTe 2–0 (7–5, 2–1)

Lauantaina suomensarjassa pelaava Haapajärven Pesä-Kiilat antoi kelpo vastuksen sarjaporrasta ylempänä pelaaville vihreäpaidoille. Jaksojen alut olivat hyvin tasaisia, mutta sitten päätösvuoroissa LaVe väänsi voittoon tarvittavat juoksut.

Avausjakson ratkaisuksi voidaan nostaa Aliisa Yli-Kortesniemen iskemiä kahta juoksua kolmannessa vuorossa tilanteessa 2–3. Siitä sitten edettiin selvään jaksovoittoon. Toisen jakson ratkaisu jäi viimeisen vuoron tasoittavalle, missä Jonna Jyrkkä tasatilanteessa kotiutti pelissä mahtavat viisi juoksua tuoneen Anna-Elisa Pukkisen. Kotiutuskilpailussa Sanna Särkijärven ja Anni Kankaan lyömät juoksut riittivät voittoon myös siinä.

SUNNUNTAINA yksi Ykköspesiksen pohjoislohkon ennakkoon vahvimmista joukkueista, Tyrnävän Tempaus, sai kohdata parempansa. Veikkojen voitto ei tullut tässäkään pelissä helpolla. Vieraat haastoivat kahdella läpilyönnillä Lavettaria pelin avausjaksolla oikein kunnolla. Mutta pelin edetessä kotijoukkue tasoitti ja teki tarvittavat juoksut.

Tasainen oli myös toinen jakso, minkä ratkaisijaksi nousi Sanna Särkijärvi. Hänen mailastaan lähti jakson ratkaissut läpilyönti kolmosluukusta hallin seinään.

–Paras anti näistä kahdesta pelistä oli, että noustiin sillasta voittoon, mikä osoittaa joukkueen henkistä voimaa. Olemme liikkeellä suurella pelaajaringillä. Kokoonpanot ja pelipaikat ovat vaihdelleet, mutta pelaamisemme taso on säilynyt, pohdiskeli Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

Veikoilla on vielä jäljellä kaksi hallipeliä. Loppukuusta Superpesisjoukkue Mailattaret kohdataan Alajärvellä ja ensi kuun alussa jälleen Tyrnävä Oulussa.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.