Hautamäen voittoputki jatkui Jyväskylän talvirallissa sattuman saattelemana

Ville Hautamäki ja Toni Raiski pitivät kiirettä Jyväskylän Talvirallissa. Kuva: Jari Kohonen.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski pitivät kiirettä Jyväskylän Talvirallissa. Kuva: Jari Kohonen.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski pitivät kiirettä Jyväskylän Talvirallissa. Kuva: Jari Kohonen.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski pitivät kiirettä Jyväskylän Talvirallissa. Kuva: Jari Kohonen.
Legendaariset, Suomen MM-ralleista tutut lumen verhoamat Jyväskylän seudun tiet vastaanottivat rallikaravaanin maaliskuun alkajaisiksi. Rallin suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu tarjosi runsain mitoin haasteita mitaleita janoaville autokunnille.

Ville Hautamäki ja Toni Raiski olivat läpi kilpailun SM5-luokan toiseksi nopein autokunta. Takavuosina puoliammattilaisena MM-rallejakin ajanut Jarkko Nikara todisti yhdessä veljensä Petrin kanssa sen, ettei aikanaan hankittu rutiini ole kadonnut mihinkään. Veljespari otti lauantaina kotiseudullaan hyvän etumatkan ja jatkoi samaan tahtiin rallin loppuun saakka.

–Kyllä se oli heti lauantain ensimmäisellä lenkillä nähty, että vauhti ei Nikaran veljesten kyytiin riittänyt. Eikä ollut sarjapisteiden kannalta mitään järkeä lähteä ottamaan isoja riskejä, Hautamäki pohti tuoreeltaan kisan tauottua.

–Toki lähden aina ajamaan voitosta, mutta kokonaisuuttakin pitää ajatella, hän jatkoi.

Jälkikatsastuksessa Nikaran autosta havaittiin seikkoja, jotka eivät täyttäneet sääntöjä. Näin Hautamäki ja Raiski saivat myöhemmin kuulla kakkossijan kirkastuneet voitoksi.

Hautamäen ja Raiskin sarjajohto kasvoi entisestään. Pekka Keski-Korsu kartanlukijanaan Markus Silfvast puristi sekä Konsta Saarisen että Arttu Lähdeniemen autokuntien edelle. Se nosti Keski-Korsun pisteissä kolmanneksi, ja kasvatti samalla Hautamäen etumatkaa sarjakakkosena vaikuttavaan Saariseen.

–Pekka sekoitti mukavasti tilannetta, tosin tiimipisteiden kannalta oli tietysti huono juttu, että Konsta jäi nyt kolmanneksi, Hautamäki laski.

Toisaalta muidenkaan tiimien suomenmestaruudesta ajavien joukkueiden kisa ei sujunut erityisen voittoisasti, joten tosiasiassa Hautamäen ja Saarisen Co-Motorsport siirtyi jo mukavan tuntuiseen sarjajohtoon.

Kilpailullisesti Hautamäki oli viikonloppuun tyytyväinen ja Jyvässeudun tiestöstä innoissaan.

–Tiet olivat minulle täysin vieraita. En ole koskaan ajanut näillä seuduilla. Mutta olipa hieno reitti, Hautamäki kiitteli.

–Auto toimi taas hyvin ja renkaat toimivat myös erinomaisesti. Ilmeisesti miehistökin teki jotain oikein, Hautamäki naurahti.

SM-sarja jää nyt kevättauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan 19.–20.5. Seinäjoella.

– Se on varsinkin Tonille kotikilpailu ja on siellä minullekin tutumpia teitä. Kuinka tuttuja, riippuu tietysti siitä, mihin suuntaan reitti menee, Hautamäki pohti.

Jari Kohonen

TULOKSIA

1) Ville Hautamäki-Toni Raiski, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 49.22,5, 2) Pekka Keski-Korsu-Markus Silfvast, Ford Fiesta S2000, 50.31,6, +1.09,1, 3) Konsta Saarinen-Joni Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 50.32,8, +1.10,3, 4) Miikka Vuokila-Juho-Ville Koskela, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 52.18,7, +1.54,3, 5) Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 55.11,2, +2.03,3

SM-pistetilanne 3/7: 1) Ville Hautamäki, 84, 2) Konsta Saarinen, 58, 3) Pekka Keski-Korsu, 31, 4) Arttu Lähdeniemi, 30, 5) Miikka Vuokila 28

Tiimit: 1) Co-Motorsport, 142, 2) Rautio Motorsport, 132, 3) TGS Skoda Motorsport Suomi, 114

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.