Lavettaret haastoi tasapäisesti Mailattaret 

Lavettarien lukkari Aliisa Yli-Kortesniemi vaikeutti Mailattarien lyöntipeliä onnistuneesti. Kuva: Jani Vuorela.
Lavettarien lukkari Aliisa Yli-Kortesniemi vaikeutti Mailattarien lyöntipeliä onnistuneesti. Kuva: Jani Vuorela.
LAPPAJÄRVEN VEIKOT kamppaili tasapäisesti pääsarjajoukkue Mailattaria vastaan hallikauden viimeisessä kotipelissä Alajärven pallohallissa. Vähäjuoksuisessa ottelussa vaasalaiset kotiuttivat sen verran tehokkaammin, että ansaitsivat voittonsa.

LaVe–Mailattaret 1–3 (0–2,1–2,0–1,2–0) 

Lavettarien lukkari Aliisa Yli-Kortesniemi vaikeutti esityksellään vastustajansa sisäpeliä. Vieraat saivat tehdä tosissaan työtä juoksujensa eteen kauttaaltaan hyvin toiminutta LaVen ulkokenttää vastaan. Vielä tammikuun puolella Vaasassa Veikot ei pysynyt Mailattarien vauhdissa lainkaan. 

Pelin tasaisuudesta kertovat tilastot. Kolmostilanteet menivät vieraille 12–10 ja kärkilyöntien onnistumisprosentit 52–51. Lavettarien ongelmaksi muodostui kotiuttaminen varsinaisella peliajalla, sillä yhdeksästä yrityksestä vain yksi tuotti juoksun. Sen täräytti Ida- Sofia Lehto kolmosluukun puhkaisulla toisella jaksolla. 

Lyhyiden vuorojen seurauksena halliaikaa jäi, niin joukkueet ehtivät pelata vielä kahden vuoroparin supervuoron, missä Vaasa teki yhden juoksun. Kotiutuslyöntikilpailussa Lavettaret torjui poikkeuksellisella teholla Mailattarien yritykset juoksujen tekoon. Viiden yrityksen jälkeen tulostaululle ei kirjautunut juoksun juoksua. Veikkojen kolmannessa parissa Anni Kankaan koukkunäppi riitti Jutta Kuoppalalle. Sitten vielä ensimmäistä peliään vihreäpaidoissa muutaman vuoden tauon jälkeen pelannut Jenna Kallio yllätti vieraiden kopparit ja Saana Kamppinen ehti kotiin. 

–Olen sisäpeliimme pettynyt. Teimme epätyypillisiä ratkaisuja ja kokeilimme kaikkea muuta, kuin sopimiamme asioita. Tuli aivokuolemia. Peleihin valmistautumiseen meidän pitää panostaa, mitä tulemme painottamaan jo ennen ensi sunnuntain peliä Oulussa Tyrnävää vastaan. Ulkopeliin olen tyytyväinen muutamia lipsauksia lukuun ottamatta, analysoi Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti pari yötä nukuttuaan. 

Reijo Kärnä 

Lisää aiheesta

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/03/06/lavettaret-voitokkaina-viikonlopun-hallipeleissa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.