Lukijan mielipideartikkeli:

Päätöksentekoon maalaisjärkeä!

Kansanedustajaehdokas Risto Mattila (ps.) peräänkuuluttaa järkevää ilmastopolitiikkaa.
Kansanedustajaehdokas Risto Mattila (ps.) peräänkuuluttaa järkevää ilmastopolitiikkaa.
Kansanedustajaehdokas Risto Mattila (ps.) peräänkuuluttaa mielipidekirjoituksessaan järkevää ilmastopolitiikkaa.

Nykyhallituksen aikaansaama velkaantuminen on saatava hallitusti loppumaan. Päättäjien olisi uskallettava tehdä priorisointia, joka tarkoittaa turhasta maailmanparantamisesta kuten kehitysavusta ja liian kunnianhimoisista ilmastotavoitteista luopumista. Verovarat olisi ohjattava ensisijaisesti oman maan kansalaisten hyvinvointiin kuten perusterveydenhuoltoon ja vanhustenhoitoon.

Päättäjien olisi ymmärrettävä, että maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka nostaa asumisen, autoilun, liikkumisen, ruoan, teollisuuden ja yrittämisen hintaa. Suomen asettama tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035 on täysin epärealistinen, se on siirrettävä EU:n määrittelemälle vuodelle 2050.

Polttoaineiden hinnat ovat karanneet käsistä, tilannetta ei tule enää pahentaa omilla kotikutoisilla päätöksillä kuten jakeluvelvoitetta lisäämällä, vaan siitä olisi luovuttava kokonaan. Liikenteen päästövähennystavoitteet ovat autoilijoiden kannalta kohtuuttomia, päästöt vähenevät tekniikan kehittyessä, ei autoilijoita kurittamalla. Täytyy muistaa, että Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa yksityisautoilu on välttämätöntä, koska joukkoliikennettä ei ole kaikkien saatavilla. Suomessa on otettava myös käyttöön jo valmisteltu ammattidieseljärjestelmä, jolla voidaan alentaa ammattiautoilijoiden kuljetuskustannuksia.

Pitämällä huolta omasta maatalouden alkutuotannosta, voimme taata myös elinvoimaisen maaseudun, kotimaisen puhtaan lähiruoan ja elintarviketeollisuuden työpaikat. Maatalouden kannattavuus varmistaa myös huoltovarmuuden. Meidän on huolehdittava siitä, että suomalaisen alkutuotannon kilpailukyky säilyy suhteessa muihin eurooppalaisiin ruoan alkutuottajiin. Suomen ei tule laatia EU:n vaatimaa minimiä kireämpää tasoa omilta tuottajiltaan, sillä suomessa tuotetaan jo nyt Euroopan puhtainta ruokaa. On äärimmäisen tärkeää, että kotimainen ruoan- ja energiantuotanto turvataan, vaikka se olisi ilmastotavoitteista pois. Energiaturve tulee julistaa uusiutuvaksi energiamuodoksi, pidän vähintäänkin outona, että ruotsalainen turve on uusiutuvaa, mutta suomalainen ei.

Risto Mattila

Eduskuntavaaliehdokas (Ps.)

Kauhava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.