Veto teki historiaa – ensimmäinen pudotuspelivoitto irtosi kotisalissa

Anni Kujala oli Vedon tehokkain pistesinko.
Anni Kujala oli Vedon tehokkain pistesinko.
Anni Kujala oli Vedon tehokkain pistesinko.
Anni Kujala oli Vedon tehokkain pistesinko.

Veto-EBT 78-76 (44-34)

Vimpelin Veto teki upeaa seurahistoriaa taistelemalla ensimmäisen pudotuspelivoittonsa naisten Korisliigassa. Voitto tasoitti puolivälieräsarjan Espoo Basket Teamia vastaan. Ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Espoossa.

Veto tuli peliin erittäin vahvasti ja päättäväisesti vieden ensimmäisen kymmenminuuttisen pisteellä. Sinivalkoisten puristus jatkui toisella neljänneksellä entistäkin voimallisempana, mikä tiesi kymmenen pisteen taukojohtoa.

Tauon jälkeen yltyi ääni Vimpelin liikuntahallilla entistäkin suurempaan pauhuun Vedon esittäessä upeaa peliä. Vimpelin johto kasvoi neljänneksen aikana suurimmillaan kahdeksaantoista pisteeseen, pelipätkä Vedolle 22-16. Kahinan päätösneljänneksestä muodostui kuitenkin painajaismainen EBT:n hinautuessa väkisin kannoille Vedon virheiden ja huonojen suoritusten avittamana. Vedon johto kuitenkin riitti, ja EBT:n viimeinen heittoyritys yhdeksäntoista sekuntia ennen päätössummeria ei tuonut tulosta.

Vedon tehokkaimmat korisukan heiluttajat olivat Anni Kujala, 19, Kristina King, 15, sekä Tynice Martin, 14. Veto upotti pelitilanneheitot 44-prosenttisesti, EBT:n lukemat oli 37. Levypallot Vedolle 44-42.

Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala kiitteli suojattejaan.

Mainos

– Saimme kummajaisen rikki, nyt tuli ensimmäinen pudotuspelivoitto. Joukkue pelasi hienoa peliä ensimmäiset kolmekymmentä minuuttia.

– Päätösneljänneksellä EBT löi kaikki yhden kortin varaan ottaen puolustusriskejä. He onnistuivat siinä hyvin tehden samalla paljon pallonriistoja. Peli meni lopussa heidän suunnitelmansa mukaan, mutta onneksi johtomme kesti.

Ratkaisevaan peliin Kujala lähtee luottavaisena.

– Meillä on kaikki mahdollisuudet. Yksi parannuskohde ovat edelleen oman pään levypallot, EBT sai liikaa pisteitä toisista yrityksistään.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.