Vimpelin vuokra-asuntokantaa päivitetään 

Pitkän aikavälin tavoitteena on rakentaa Vimpeliin uusia vuokra-asuntoja, kunhan nykyiset saadaan taloudellisesti kestävälle pohjalle.
Pitkän aikavälin tavoitteena on rakentaa Vimpeliin uusia vuokra-asuntoja, kunhan nykyiset saadaan taloudellisesti kestävälle pohjalle.

VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 8. toukokuuta kunnan vuokra-asuntojen kehittämissuunnitelman. Vimpelin Vuokra-asunnot Oy on hakemassa Valtiokonttorilta talouden tervehdyttämisavustusta, mihin kehityssuunnitelma on edellytyksenä. 

Inspira Oyn laatiman kymmenvuotissuunnitelman toimenpiteet toteutuessaan mahdollistavat talouden tervehtymisen ja peruskorjausten toteuttamisen. Nykyinen vuokra-asuntokanta ei kuitenkaan vastaa määrällisesti ja laadullisesti kysyntää. Kunta ja yhtiö päivittävät resurssien rajoissa vuokra-asuntokantaansa ja kunta lisää perhe-, opiskelija- ja niin sanottujen vastaanottoasuntojen määrää. Vuokra-asuntojen kysyntä on hiljalleen lisääntynyt opiskelijoiden määrän kasvaessa ja tuulivoimarakentamisen käynnistyessä lähialueilla.  

Kunnan suorien asunto-omistusten keskittäminen vuokra-asuntoyhtiöön hyödyttää yhtiötä 
taloudellisesti ja kuntaa hallinnollisesti. Asuntokannan salkuttamisella valmistellaan yhtiön 
asuntokannan supistamista siten, että teknisesti ja taloudellisesti huonommista kohteista 
luovutaan ja jäljelle jäävä asuntokantaa kehitetään vastaamaan kysyntää, joka edesauttaa yhtiön 
mahdollisuuksia uudisrakentamiseen tulevaisuudessa. Käyttöasteen nostaminen korkeammalle 
tasolle vaatii 2–4 kohteesta luopumisen.  

Luitko jo nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.