Uusimmat kesäblogit:

Vaihtolyöntivirtuoosi valmiina pistejahtiin

Elmeri Anttila on ollut viime vuosina tärkeä lenkki Vedon Superpesis-joukkueessa. Hänen sisäpelisuorituksensa olivat menneellä kaudella Kultaisen mailan arvoisia.
Elmeri Anttila on ollut viime vuosina tärkeä lenkki Vedon Superpesis-joukkueessa. Hänen sisäpelisuorituksensa olivat menneellä kaudella Kultaisen mailan arvoisia.
ELMERI ANTTILAN viime kausi oli melkoista ilotulitusta. Vetolainen kahmi nimiinsä kärkilyöntitilaston voiton, pelaajien äänestämän parhaan sisäpelaajan palkinnon eli Kultaisen mailan, nappasi toisen Itä-Länsi -edustuksensa sekä voitti Vedon kunnarikuninkuuden kuudella kunniajuoksulla.

–En ole ikinä henkilökohtaisia palkintoja tavoitellut, mutta kyllä Kultainen maila tuntuu hienolta tunnustukselta, koska se tulee muilta pelaajilta. Koko kausi oli itseltäni aika tasaista suorittamista, ja loppusyksystä pystyttiin parantamaan tekemistä vielä yhdellä pykälällä koko joukkueen voimin, hän kertaa.

Finaaliottelut olivat Anttilalle ensimmäiset ja hän myöntää, että ennen pelien alkua vatsassa lepatteli perhosia.

–Etukäteen jännitin paljonkin, sillä kyse oli itselleni uudesta tilanteesta. Pelaaminen sinänsä ei tuntunut erilaiselta. Kyllähän näitä otteluita haluaa kokea uudestaan, kun on kerran niihin mukaan päässyt. En näe mitään syytä, miksi ikinä haluaisin tavoitella jotain muuta. Tai onko edes koskaan ollut mitään toista tavoitetta.

Myrkyllinen ykkösrajanäppi aseena

ANTTILAN jäätävä suoritusvarmuus puhutti pesiskansaa kuluneella kaudella ja täysin aiheesta. Kolmonen hihassaan läpi kesän esiintynyt tekniikkataituri hemmotteli katsojia vaihtolyöntiarsenaalillaan, josta erityisesti ykkösrajanäppi oli myrkkyä vastustajan etukentälle.

–Se on ollut jo kauan oma lempilyöntini, hän myöntää.

Anttilan astellessa kotipesään ilmassa leijui myös vahvana läpilyönnin uhka.

–Vaihtotilanteissa on helpompi lyödä läpi kuin takatilanteissa. Toki tuntuu siltä, että viime kaudella sain lyönteihini lisää voimaa ja sitä kautta niistä tuli vaarallisempia. Saarikentällä on lyhyet jatkeet, eli jos ekasta miehestä saa pallon ohi, läpilyönti on aika lähellä.

Vaatimattomalta multitalentilta luonnistuvat myös etenemistehtävät.

–Olen yrittänyt kehittää etenemistäni jo monta vuotta. Pikkuhiljaa olen löytänyt siihenkin sopivia palasia, jotka parantavat suorituksia.

Kolmoskopparin tonttia vartioiva Anttila on kiilannut ulkopelipaikkansakin osalta valtakunnalliseen eliittiin.

–Pelin ymmärrys, liike ja pallovarmuus ovat varmasti tärkeimmät hyvän kopparin ominaisuudet. On tietysti plussaa, jos heittokättäkin löytyy.

Kopparipari ja hyvä ystävä Mikko Vihriälä saa Anttilalta kehuja menneen suven esityksistään.

–Eka vuosi ei välttämättä ole hyvillekään koppareille yhteispelillisesti paras mahdollinen, mutta minun mielestäni meillä meni hyvin. Yhteistyötä on kehitetty edelleen talven aikana, ja koitetaan parantaa vielä lisää nyt ulkokentillä.

Pohjalaisjoukkueilla nuorta voimaa

VEDON kamppailut käynnistyvät maukkaalla paikallisottelulla, kun Saarikentälle saapuu torstaina 11. toukokuuta Alajärven Ankkurit. Anttila luonnehtii naapurijoukkuetta potentiaaliseksi porukaksi, jolla on varsin hyvät mahdollisuudet pärjätä kesän koitoksissa, etenkin jos alkukausi lähtee rullaamaan. Saman arvion urheilija antaa muille pohjalaispoppoille eli Koskenkorvan Urheilijoille ja Seinäjoen JymyJusseille.

–On mielenkiintoista nähdä, miten heidänkin pelit lähtevät pyörimään. Meillä kaikilla on tosi nuoret joukkueet. Me taidamme olla näistä neljästä jopa kokenein, Anttila pohtii.

Toukokuun 9. päivänä 23-vuotissynttäreitään viettävän pesäpalloilijan allekirjoittama sopimus Vedon kanssa kattaa tässä vaiheessa myös ensi vuoden. Omaa lajiuraansa hän haluaa suunnitella realistisin aikatavoittein.

–Totta kai asioita tulee pohdittua eteenpäin jossain määrin, mutta ei kovin tarkasti. Aika lailla vuosi kerrallaan tässä edetään.

Anttilan tuleva ammatti löytyy terveydenhuollon ja liikunnan parista.

–Opiskelen Seinäjoella fysioterapeutiksi. Tarkoituksena on valmistua 2024 jouluna. Fysioterapeutin opinnot kiinnostavat, koska ne antavat hyvän pohjan monenlaiselle työlle liikunnan parissa.

Eija Koskela

Luitko jo nämä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.