Veto jysäytti historiaa – Korisliigan pronssi on sinivalkoisten!

Vedolle pronssia
Vedolle pronssia

Alku-Veto 76-80 (45-44)

Vimpelin Veto juhlii seurahistoriansa ensimmäistä koripallon SM-mitalia. Pronssinen kauden päätös varmistui Vedon nuijiessa Forssan Alun vieraskentällä käydyssä pronssikahinassa. Vedon mitali on samalla kaikkien aikojen pohjoisin naisten koripallon pääsarjamitali.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli luonnollisesti yhtä hymyä.

– Hieno kamppailu, ja melko uskomaton voitto, tuntuu todella hyvältä. Vimpeli on pieni koripallopaikkakunta, eivätkä resurssimme ole samanlaiset kuin isoilla seuroilla, eli mitali maistuu siinäkin mielessä antaen samalla uskoa tulevaan.

– Joukkueemme sai lopullisen muodon vuodenvaihteessa. Kasvoimme sen jälkeen yhteen, kaikki halusivat kehittää peliä ja mennä eteenpäin hyvässä hengessä.

Ottelun avauskymmenminuuttisella oli onnistunut puolustuspeli tuntematon käsite korisukan heiluessa vauhdilla kummassakin päässä kenttää. Veto johti neljännestä parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, minkä Alku kiri lukemiin 25-28. Pistetehtailu rauhoittui toisella neljänneksellä onnistumisten vaihdellessa puolelta toiselle. Forssa oli kuitenkin terävämpi, joukkue siirtyi ensimmäisen kerran johtoon juuri ennen taukoa.

Tauon jälkeen Vedon peli jatkui tahmeana, Forssa vei kolmannen neljänneksen neljällä pisteellä. Päätöskympistä muodostui lopulta uskomaton. Forssa siirtyi jo yhdeksän pisteen johtoon, ja ottelu tuntui ratkeavan. Veto näytti kuitenkin raatelevia kulmahampaita iskien forssalaisiin kiinni tappavalla raivolla. Veto otti johdon reilu minuutti ennen päätössummeria Tuulia Anttosen kolmella vapaaheittopisteellä. Vimpeli piti sen jälkeen johtonsa, ja juhlat pääsivät alkamaan sydämentykytysten jälkeen.

Joukkueet upottivat pelitilanneheitot 42-prosenttisesti. Veto kahmi levypallot 45-41. Vetolaisista nälkäisiä olivat etenkin Kristina King, 15, sekä Alexandra Wittinger, 13. Vedon tehokkaimmat korisukan heiluttajat olivat Tynice Martin, 24, Kristina King, 19, Anni Kujala, 13, Alexandra Wittinger, 12, sekä Tuulia Anttonen, 10. Yleisöä saapui lehtereille komeasti 602 silmäparia, mukana myös monia Vimpelistä lähteneitä kannustajia.

Peliä summatessaan Kujala nosti esiin joukkueen periksiantamattomuuden.

– Peli aaltoili melkoisesti puolelta toiselle. Päätösneljänneksellä kova nousu, saimme päälle rajun taistelun, mikä kantoi kummassakin päässä kenttää. Ydinasia oli kokonaisuudessaan vahva tahtotila.

Kysyttäessä, miten mitalia juhlitaan, kääntyy Kujala vinkkien osalta superpesismiehistön puoleen.

– Täytyy varmaankin soittaa Mäkelän Jannelle, luulen sieltä tulevan hyviä ehdotuksia, Kujala veisteli.

Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi oli pelin päätyttyä huojentuneen onnellinen.

– Pulssi oli korkealla, ja uskokin oli loppua välillä, joukkue taisteli kuitenkin aivan loistavasti. Mitalilla on suuri merkitys Vedolle niin koripallon kuin lukion palloilulinjankin kannalta. Saavutusta tullaan juhlistamaan varmasti, lähipäivät näyttävät miten se tapahtuu.

Tomi Olli

Kuvateksti: Vimpelin Veto juhlii SM-pronssia. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski.

Kuvateksti:  Tynice Martin oli Vedon tehokkain pistesinko. Kuva: Tomi Olli.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.