Superpesikseen uusi talvisarja – TalviSuperpesiksen Suomen mestaruuksia tavoitellaan jo tulevana talvena

Superpesiksen hallikautta suunnitellaan laajennettavan.
Superpesiksen hallikautta suunnitellaan laajennettavan.
Superpesiksen hallikautta suunnitellaan laajennettavan.
Superpesiksen hallikautta suunnitellaan laajennettavan.
Superpesikseen kaavaillaan uutta, talvella pelattavaa pesäpallon Suomen mestaruussarjaa jo talveksi 2023–2024. Sarja korvaa nykyisen miesten ja naisten pesäpallon Halli-SM:n.

Superpesikseen kaavaillaan uutta, talvella pelattavaa pesäpallon Suomen mestaruussarjaa jo talveksi 2023–2024. Sarja korvaa nykyisen miesten ja naisten pesäpallon Halli-SM:n.

Pesäpalloliitto suunnittelee pesäpallon talvikaudelle uutta TalviSuperpesis-työnimellä kulkevaa sarjaa, jossa ratkotaan talvikauden Suomen mestaruudet. TalviSuperpesistä on tarkoitus pelata joulukuusta huhtikuuhun. TalviSuperpesikseen osallistuvat naisten ja miesten Superpesis-joukkueet.

Miesten ja naisten Halli-SM-turnauksissa on aiemmin pelattu lopputurnauksineen 35 ottelua. Nyt kilpailullisten otteluiden määrää on tarkoitus kasvattaa.

Ensimmäinen TalviSuperpesis on suunnitteilla pelata jo tulevana talvena.

‒Haluamme pesäpallosta ympärivuotisemman lajin, joka tarjoaa seuroille ja pelaajille laadukkaan, kilpailukykyisen sarjan myös talvikauteen. TalviSuperpesis korvaa Halli-SM:n lisäksi nyt satunnaisesti pelatut joukkueiden väliset harjoitusottelut. Pelaavan joukkueen näkökulmasta hallissa pelattavien ottelujen määrä hieman kasvaa ja jakaantuu tasaisemmin talvelle, sanoo Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

‒Katsojille sarja tuo erittäin hyvän ja mielenkiintoisen lisän talveen, ja toivomme samalla lisää katsojia lajin pariin niin paikan päälle kuin tv-lähetyksiin. Otteluiden lähetyksiin panostetaan ja tarkoituksena on tuottaa laadukkaita lähetyksiä, Rantatorikka jatkaa.

TalviSuperpesistä on tarkoitus pelata ympäri Suomea niissä halleissa, jotka sopivat erityisen hyvin pesäpallon pelaamiseen. Nyt halutaan varmistaa, että olosuhteet ovat mahdollisimman otolliset talvikauden Suomen mestaruuksien ratkaisemiseen.

‒Tarkempi sarjajärjestelmä, hallit ja aikataulut julkaistaan alkusyksyn aikana. Keväällä ja kesällä suunnittelemme seurojen, joukkueiden ja tuomareiden kanssa kilpailullisia asioita ja käytäntöjä, Rantatorikka sanoo.

TalviSuperpesistä suunnitellaan yhteistyössä Sanoman kanssa.

Luitko jo nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.