Taidepäiväkirja auttaa keskusteluyhteyteen itsensä kanssa 

Taidepäiväkirja on aina tekijänsä näköinen. Uskalla päästää irti kontrollista ja katso mitä siitä seuraa!
Taidepäiväkirja on aina tekijänsä näköinen. Uskalla päästää irti kontrollista ja katso mitä siitä seuraa!
Taidepäiväkirja on aina tekijänsä näköinen. Uskalla päästää irti kontrollista ja katso mitä siitä seuraa!
Taidepäiväkirja on aina tekijänsä näköinen. Uskalla päästää irti kontrollista ja katso mitä siitä seuraa!

HYVINVOINTIA tukevia työkaluja ei voi olla liikaa. Näin ajattelee Moms for Kids ry:n Yhdessä -hankkeen Ulla Anttila. Hankkeen puitteissa järjestetyn Taidepäiväkirja -työpajojen ajatuksena on tutustuttaa taidepäiväkirjan ideologiaan ja erilaisiin tekniikoihin, jotta jokainen voisi löytää oman tyylinsä tehdä ja täyttää kirjaa.  

–Yhdessä -hanke haluaa tarjota erilaisia vaihtoehtoja hyvinvoinnin tueksi. Kun on paljon vaihtoehtoja, on helpompi löytää itselleen toimivia menetelmiä ja ottaa niitä osaksi arkea. 

Anttila kertoo, että hänelle taidepäiväkirja on tarjonnut keinon pysähtyä ja käydä vuoropuhelua itsensä kanssa. Päiväkirjan sivuilta löytyy rukouksia ja tunteiden kirjoa, mutta sieltä on nähtävissä myös se, milloin hän on alkanut tehdä työtä ikään kuin toiselle, eikä itselleen. 

–Taidepäiväkirjan tekeminen onkin myös irtipäästöä suorittamisesta. Lopputuloksen ei tarvitse esittää mitään, vaan tärkeintä on opetella uppoutumaan niin sanottuun flow -tilaan. Se on myös voimaantumisen tila, sanoo Anttila. 

–Minulla taidepäiväkirja on auttanut tuomaan ajatuksiani näkyväksi. Se on ollut minulle tapa tutkailla itseäni jo ennen kuin edes kuulin, että on olemassa tällainen asia kuin taidepäiväkirja.  

Mainos

TAIDEPÄIVÄKIRJAA voi oman hyvinvointinsa tueksi tehdä kuka tahansa. Tekemisen äärelle pysähtyminen rauhoittaa ja luovan työskentelyn tuloksena mieli on taipuvaisempi uusiin näkökulmiin tai jopa ratkaisuihin. Kirjan toteuttamiseen ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, koska jokainen tekee siitä oman näköisensä. Anttilan vinkeillä pääset helposti alkuun! 

–Varaa itsellesi vihko, jossa on hieman paksummat sivut, ne kestävät paremmin. Erilaisilla materiaaleilla on mukava leikitellä, ja niissäkin vain taivas on rajana. Kirjaan voi leikellä haavetaulun tyylisesti lehdistä voimaannuttavia tai merkityksellisiä kuvia ja sanoja, tai voit kokeilla värikyniä tai maaleja ja erilaisia työvälineitä. Tarvikkeita voi olla hyvä kasata valmiiksi paikkaan, josta ne ovat helposti saatavilla.  

–Voit vaikka aloittaa piirtelemällä viivoja tai valitsemalla värejä, jotka puhuttelevat. Kuuntele sisintäsi, mihin suuntaan se ohjaa. Työn lopputuloksen ei tarvitse olla kaunis, siihen voi purkautua myös ahdistus tai paha olo. Lopputulos ei ole tärkeä, vaan prosessi. Taidepäiväkirja on ikään kuin visuaalinen päiväkirja, neuvoo Anttila. 

Kuvat: Kokeile erilaisia tekniikoita ja välineitä! Oma tyyli löytyy kokeilun kautta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.