Pesäpalloa hyväntekeväisyyteen Kortesjärvellä

Ministeri Antti Kurvinen käväisi välillä mailan varressakin Kokkolan Kiriä vastaan pelatussa hyväntekeväisyysottelussa.

Julkaistu:

PESÄPALLO palasi lauantaina väliaikaisesti Kortesjärvelle. Rasin kentällä pidettiin ensin pesiskerho lapsille, ja sen jälkeen pelattiin Pub Sivuluisu Dream Teamin ja Kokkolan Kirin välinen hyväntekeväisyysottelu.

Alueen yritykset olivat sponsoroineet tapahtumaa, ja lisäksi paikalla oli arvontaa ja kioski, ja halutessaan sai maksaa sisäänpääsymaksun. Tuotot lahjoitettiin Ylihärmän Pesis-Junkkareiden ja Kokkolan Kirin G- ja F-junioreille.

Sivuluisun joukkueeseen oli värvätty muun muassa kauhavalainen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.).

Hän totesi ottelun tuoksinnassa, että on aina hienoa, kun kotiseudulla tapahtuu jotakin, ja samalla hän tunnustautui itsekin pesäpalloihmiseksi.

Kaikkein hienointa tapahtumassa oli kuitenkin hänen mukaansa se, että junioriurheilulle tehtiin kunniaa. Se on erityisesti pandemian vuoksi tärkeä aihe.

–Koronan aikana todella moni on lopettanut liikunta- ja urheiluharrastuksen. Olympiakomitea on tehnyt selvityksen siitä, miten korona on vaikuttanut harrastajamääriin eri lajeissa, ja se romahdus on ollut dramaattinen. Toivon, että tästä tapahtumasta lähtee sellainen viesti, kuinka tärkeää kaikki urheilu mutta erityisesti junioreiden joukkueurheilu on, Kurvinen sanoi.

Hän kertoi pelanneensa itsekin aikoinaan Ylihärmässä junioripesäpalloa ja miesten alasarjapesäpalloa. Sitä kautta hän ymmärtää, mikä merkitys lasten ja nuorten kasvulle on sillä, että on joukkueurheiluharrastuksia.

–Olisi hirveän tärkeää, että Kortesjärvellä ja joka puolella Etelä-Pohjanmaalla vanhemmat, yritykset ja totta kai kunnat panostaisivat siihen, että tarjotaan mahdollisuuksia pesiksen, futiksen tai minkä vain joukkuelajin harrastamiseen. Ja totta kai muunkin urheilun.

Hän halusi viestiä suoraan vanhemmille ja muillekin aikuisille, että nämä lähtisivät mukaan lasten ja nuorten urheiluseuroihin.

–Yleensä vetäjistä ja muista vapaaehtoisista on pulaa urheiluseuroissa. Kun lähtee esimerkiksi valmentamaan, se on sijoitus lasten ja nuorten elämään, joka kantaa läpi heidän elämänsä.

ITSE ottelu päättyi hyvässä urheiluhengessä tasapeliin.

Kurvisen oli kutsunut mukaan nyrkkeilijänä tunnettu Juho Haapoja, joka oli ollut yhtenä tapahtuman puuhamiehistä ja Sivuluisu Dream Teamin kokoajista.

Kurvinen jakoi ottelun aikana viuhkan varressa strategisia ohjeita suojateilleen, ja käväisi hän välillä lyömässäkin. Hän kertoi, että edellisistä omista sarjapeleistä oli vierähtänyt jo lähemmäs 12 vuotta.

–On mennyt kieltämättä pari vuotta, kun olen edes lyönyt tai heittänyt palloa, hän nauroi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.