Karhuahon kaikuja: Talvi on pitkä pesäpallon ystäville

Pesäpallokautta odotetaan Järviseudulla innolla. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
Pesäpallokautta odotetaan Järviseudulla innolla. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
Pesäpallokautta odotetaan Järviseudulla innolla. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
Pesäpallokautta odotetaan Järviseudulla innolla. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
JÄRVISEUDULLA hemmoteltiin viime kesänä pesäpallon ystäviä oikein kunnolla, kun Vimpelin Veto voitti Superpesiksen mestaruuden ja Alajärven Ankkurit nousivat hieman yllättäen takaisin Superiin.

Veto jatkaa lähes samalla joukkueella, sillä se ei tehnyt yhtään ulkopuolista pelaajahankintaa. Omia kasvatteja sen sijaan nostettaneen entiseen tapaan kisaamaan pelipaikoista. Ankkurit teki joitakin hankintoja, mutta ei varsinaisia huippuja, vaan enemmänkin nuoria lupauksia. Mitalijuhlat on joka tapauksessa juhlittu ja seurasiirrot tehty ja nyt eletään pesäpallossa hiljaiseloa. Vai eletäänkö sittenkään?

Joukkueet harjoittelevat koko ajan ja muutaman viikon päästä käynnistyvät hallipelit, mutta paljon muutakin  tapahtuu nimenomaan kannattajien taholla. Sosiaalisessa mediassa voi seurata useitakin pesäpalloaiheisia juttuja. Vimpeliläissyntyiset veljekset Arttu ja Samuli Salmela aloittivat hulvattomalla huumorilla höystetyn Jokipallo-podcastin jo viime keväänä ja pohdiskelevat siinä hauskalla tavalla joukkueita, pelaajia ja melkein mitä vain pesäpalloon liittyvää.

Sukujuuriltaan vimpeläinen Pauli Liikala puolestaan haastattelee YouTubessa julkaisemissaan videoissa Paulin porinoissa nykyisiä ja entisiä huippupelaajia ja pelinjohtajia. Pauli aloitti haastattelut Vedon pelaajista ja taustavoimista, mutta pian haastateltavina oli myös muita tunnettuja pelaajia kuten Kari Kuusiniemi, Antti Tokkari, Kalevi Luoma jne. Haastateltavilta kysellään aluksi, kuinka pesisura alkoi ja käydään sitten läpi koko pelaajaura. Lopuksi toki pohdiskellaan, miksi Vimpeli voitti mestaruuden jokseenkin selvästi viime syksynä.

Eikä tässä vielä kaikki. Pekka Arffman kirjoittelee Elmotv:n sivuilla säännöllisesti pesäpallosta. Syksyn mittaan Pekka listasi omasta mielestään kaikkien aikojen pesäpalloilijat ja kertoi heidän hienoista pelaajauristaan ja saavutuksistaan. Viimeksi hän listasi viime kauden kymmenen johtavaa pelaajaa ja kärjessä komeili hienosti Vedon Elmeri Anttila.

Talvi taitaa olla latautumisen aikaa niin pelaajille kuin kannattajillekin. Mikäpä sen mukavampaa kuin marraskuun pimeinä iltoina tai tammikuun paukkupakkasilla asettua sohvalle mukavaan asentoon ja kaivaa netin ehtymättömästä lähteestä vaikkapa viime syksyn pudotuspelit yksi toisensa jälkeen ja elää uudestaan hetki hetkeltä mestaruuteen johtaneet tapahtumat.

Heikki Salmela

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.