Kevätvirtaus tempaisi mukaansa Lappis-Areenalla

Kävelysähly oli monelle osallistujalle uusi laji.
Kävelysähly oli monelle osallistujalle uusi laji.
Kävelysähly oli monelle osallistujalle uusi laji.
Kävelysähly oli monelle osallistujalle uusi laji.
AIJJOOS-TOIMINNAN ja Alajärven seurakunnan Lappajärven alueen yhteisesti järjestämä Kevätvirtaus -liikuntatapahtuma kokosi yhteen reilut nelisenkymmentä varttunutta liikkujaa maanantai-iltapäivänä liikuntahalli Lappis-Areenalle.

Parituntinen liikuntatapahtuma alkoi kahvittelulla ja lihakset lämmittävällä alkuverryttelyllä. Iltapäivän aktiviteetit sisälsivät kävelysählyä, erilaisia omatahtisia jumppatuokioita sekä onnenpyörän pyöritystä. Siinä pyörittäjän ja läsnäolijoiden tehtäväksi tuli suorittaa pyörän osoittamia voimisteluliikkeitä. Onnekkaimmat saattoivat voittaa pienen palkinnonkin.

Kävelysählyä ohjaamaan oli saatu Seinäjoen Peliveljien salibandyjoukkueesta kaksi nuorta. Kävelysählyssä juokseminen ei ole sallittua, mikä voi välillä osoittautua vaikeaksi, sillä juoksuaskeleita tulee otettua melkein huomaamatta. Sählypelin vaihtopenkiltä tavoitetut Tellervo, Sirkka, Seija ja Kari vakuuttivat yhteen ääneen, että tämän kaltaiset liikuntatapahtumat ovat erittäin tervetulleita. Aijjoos-toiminnan järjestämään liikuntaan he olivat aiemminkin osallistuneet ja liikuntaa harrastetaan muutenkin.

−Hiihtoa, tuolijumppaa, kävelylenkkejä.

Kävelysählyä pelaajat pitivät mielenkiintoisena lajina, josta ei ollut aiempaa kokemusta.

−Todella hyvin on tullut väkeä paikalle. Kun tämä tilakin on näin uusi, niin on mukava tätä kokeilla, iloitsi diakoni Eveliina Mäki.

Tapahtuman loppuun Mäki oli järjestänyt liikunnalliseksi hartaudeksi pienen pääsiäispolun, jossa käytiin läpi pääsiäisen ajan tapahtumia.

Jokainen askel tekee hyvää

AIJJOOS-TOIMINTA tekee laajasti yhteistyötä monien eri tahojen kanssa.

−Kunnat, seurakunnat, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, sekä yhdistykset ja yritykset, luettelee Aijjoos-toiminnan kehittämispäällikkö Marja-Liisa Nevala.

−Olemme huomanneet, että saamme enemmän väkeä liikkeelle, kun on yhteistyökumppaneita.  Syksyllä olimme täällä ensimmäisen kerran ja nyt on toinen kerta, kun olemme saaneet tätä tilaa käyttää. Koska tämä talo on tarkoitettu kaikille, niin on hyvä haastaa ikäihmisiäkin tulemaan. Samalla saamme uusia ideoita liikuntalajien suhteen, joita voitaisiin toteuttaa.

Nevala kertoo, että Aijoos täyttää tänä vuonna 15 vuotta ja on tullut sinä aikana monille tutuksi. Se tekee toimintaan mukaan lähtemisestä helpompaa. Aijjoos-toiminta järjestää viikoittain Lappajärven kunnan nuorisotiloissa jumppaa sekä Surhvi-kerhoa, jossa jumpataan älynystyröitä erilaisten pelien avulla.

−Jokainen askel ja tuolilta nousu tekee hyvää. Ja yhdessä on aina kivampaa, kannustaa Nevala.

Kevätvirtauksen tapainen liikuntatapahtuma saa varmasti myös jatkoa. Muunkinlaisia tilaisuuksia on luvassa.

−Toukokuussa toteutamme yhdessä naisten hemmotteluillan Kivikoululla, kertoo Mäki tulevista seurakunnan ja Aijjooksen yhteistyökuvioista.

Kaija Hurmerinta

Alkuverryttely valmisti lihakset liikuntaan.

Aiheesta lisää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.