Aijjoosin torijumpat ovat olleet suosittuja, seuraavaksi tulossa luentoja ja tapahtumia

18 osallistujaa jumppasi keskiviikkona Kortesjärven torilla Minna Koposen (kuvassa selin) johdolla.

AIJJOOS-TOIMINTA järjesti viime ja toissa viikoilla jälleen torijumppia ikäihmisille kuudella paikkakunnalla. Kortesjärven torilla jumpattiin napakassa pakkassäässä Minna Koposen johdolla viime keskiviikkona.

18 osallistujaa oli kokoontunut ympyrään, ja Koponen ohjeisti heitä vääntymään erilaisiin asentoihin ja tasapainoilemaan yhdellä jalalla. Toppavaatteet eivät hidastaneet liikkeiden tekoa, ja jos puolen tunnin mittainen jumppa ei lämmittänyt, niin lopuksi hörpätyt kuumat kahvit kyllä.

Kortesjärven lisäksi jumpattiin Kauhavalla, Lappajärvellä, Ylihärmässä, Alahärmässä ja Evijärvellä. Kyseessä oli toinen kerta, kun jumppaamaan kokoonnuttiin ulkona. Ensimmäinen kerta oli tammikuussa, ja se osoittautuikin hyvin suosituksi. Härmissä osallistujia oli niin paljon, että ulkonakin jouduttiin kokoontumisrajoitusten vuoksi jakamaan heidät kahteen ryhmään.

–Mietittiin, mikä olisi kiva tapa tavata ihmisiä, kun sisätiloissa ei ole oikein saanut järjestää mitään, joten päätettiin tulla torille, julkiselle paikalle jumppailemaan, Koponen kertoo.

Enempää torijumppia ei kuitenkaan ole suunnitteilla tänä talvena, sillä rajoitusten helpottaessa päästään maaliskuun toisella viikolla siirtymään takaisin sisätiloihin, joissa jatkuu normaali ryhmä- ja kerhotoiminta. Osallistujia tosin jaetaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin.

–Innolla odotamme, että ihmiset taas uskaltaisivat lähteä mukaan. Se on nyt kysymysmerkki, että jääkö osa kotiin, mutta toivottavasti mahdollisimman moni lähtee. Koetetaan pitää turvavälejä ja maskeja ja olla oikein terveysturvallisesti, sanoo Marja-Liisa Nevala Aijjoosista. –Näin tauon jälkeen huomaa kyllä, että tarvetta tällaiselle toiminnalle on. On tosi tärkeää, että saadaan taas aloittaa.

AIJJOOS-TOIMINNAN alueella, eli Kauhavalla, Lappajärvellä ja Evijärvellä, on maalis- ja huhtikuussa tarjolla neljä mielenkiintoista luentoa.

Luennot lähetetään Jyväskylän ikääntyvien yliopistosta. Aijjoos järjestää yhdessä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa eri paikkakunnilla mahdollisuuden tulla kuuntelemaan luentoja isolta valkokankaalta.

Professori emeritus Jaakko Valvanne Tampereen yliopistosta luennoi jo ylihuomenna keskiviikkona 2.3. kello 14 alkaen siitä, miten voi lisätä vireitä vuosia ja parantaa toimintakykyä. Luentoa voi tulla kuuntelemaan Kortesjärven nuorisoseuralle tai Lappajärven virastotalolle.

Seuraava luento on keskiviikkona 16.3., jolloin kardiologian ylilääkäri Kai Nyman Sydänsairaala Novasta kertoo tietoa sydämen rytmihäiriöistä. Tätä luentoa voi tulla kuuntelemaan Alahärmän nuorisoseura Onnelaan tai Evijärven kunnantalolle.

Kirjailija Eeva Joenpellosta kertovaa luentoa voi tulla kuuntelemaan Kauhavan Y-Kinoon keskiviikkona 6.4. Luennoitsijana on Helsingin Sanomien toimittaja Suvi Ahola.

Professori emeritus Timo Soikkanen Turun yliopistosta puhuu keskiviikkona 20.4. Suomen presidenttien huumorintajusta ja huumorin käytöstä. Katsomot järjestetään Kauhavan Y-Kinossa ja Ylihärmän Kotimäen kerhohuoneella.

Osallistuminen ei maksa mitään, mutta luennoille pitää ilmoittautua etukäteen kansalaisopiston kautta.

Myös Aijjoos-leffapäivät jatkuvat Kauhavan elokuvateattereissa.

MYÖHEMMIN keväällä joka paikkakunnalla järjestetään lisäksi iso, Mitä minulle kuuluu? -niminen tapahtuma, johon kuuluu lisää luentotyyppistä ohjelmaa. Lisäksi mukana on useita toimijoita, kuten seurakuntia, omaishoitoyhdistyksiä, erilaisia järjestöjä sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen ja Järvi-Pohjanmaan perusturva, jotka kertovat toiminnastaan.

–Nyt kun on ollut tämä korona, ja itse kullakin on ehkä ollut vähän matalapainetta, on hyvä aika kysyä itseltään, että mitäs minulle oikein kuuluu, ja selvittää, millaisia virikkeitä eri yhdistyksillä on tarjota, Koponen sanoo.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA