Talvirieha Kivitipussa keräsi väkeä nauttimaan kauniista talvisäästä

Napakelkka sai kyytinsä väkeä.

Julkaistu:

Rantakirpun eteen oli jäädytetty liukas luistinrata, ja radan toisessa päädyssä oli vanhanajan napakelkka, joka oli ahkerassa käytössä.  

Nälissään ei tarvinnut olla: Lions Club Lappajärvi paistoi ja myi makkaroita luistinradan vieressä ja kauppa tuntui käyvän kuin siimaa ympärillä pyörineestä väkimäärästä päätellen. Kivitipun sisäpihalla oli asemissa Danielin grillivaunu ja sisällä Kivitipun ravintolaa oli katettu pizzapuffetti. Vieressä Lappajärven Veikkojen naiset kääntelivät muurinpohjalettuja. 

Janne Käpylehdon moottorisaha pärisi karusellin sahauksessa. Illalla tuo karuselli sai mahtavan valaistuksen. Jo aiemmin mainittu Lions Club myös ajelutti lapsia ja lapsenmielisiä moottorikelkan perään asennetulla reellä. Lappajärven Veikot pitivät hiihtokoulua  Ehkä eksoottisin juttu oli curlingrata, jossa jokainen sai koettaa taitojaan tuossa jalossa lajissa, joka on kehitetty 1500-luvulla Skotlannissa.  

–Kyllä on mukavaa, että tällainen tapahtuma on järjestetty. Toivottavasti tuo tauti viimeinkin hellittää ja saadaan näitä tapahtumia pitkän tauon jälkeen lisää. Aurinkokin on tullut piilostaan ja ilmassa on kevättä, tuntemattomana pysytellyt perheenäiti kertoi.  

Saunatonttu-kirjan julkistettiin 

LAPPAJÄRVEN kunnanjohtaja Sami Alasara, tohtori Heikki Mäkipää ja graafikko Kata Martikainen ovat Lappajärven saunatonttu -teoksen takana. Kirja julkistettiin Kivitipussa talviriehan yhteydessä. Mäkipää ja Alasara kertoivat julkistustilaisuudessa, että Lappajärven kulkijasaunatonttuja oli nähty liki jäämerella saakka. Kirjaa on saatavilla Kivitipusta ja Lappajärven kunnan verkkokaupasta. Kirjasta on tehty myös japaninkielinen versio Japaniin.  

Järven taika on Lappajärven nimikkoneule 

LAPPAJÄRVEN kunnan järjestämän nimikkoneulekilpailun voittaja palkittiin Kivitipussa lauantaina. Voittajaksi julistettiin Sanna Peltoluhdan suunnittelema Järven taika –neule (villapusero). Upean neuleen tekijä palkittiin 500 eurolla. Myöhemmin neuleen ohje julkaistaan Lappajärven kunnan kotisivuilla, josta jokainen voi sen itselleen veloituksetta ladata. Voittajan oli valinnut Lappajärven kunnan markkinointityöryhmä. Samassa kilpailussa myönnettiin kunniamaininta Pala taivasta – suunnittelutyöstä Saana Rannistolle. 

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.