Fingrid Oyj:n Alajärvi – Hikiä voimajohtohanketta esitellään yleisötilaisuudessa 9. maaliskuuta

Alajärven ja Hausjärven Hikiän välille ollaan rakentamassa 400+110 kV voimajohtoreitti, joka kulkee muun muassa Alajärven ja Soinin kautta. YVA-menettelyn aloittamisesta tiedotetaan etäyhteydellä järjestettävässä yleisötilaisuudessa 9.3.

FINGRID OYJ on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) Alajärvi Hikiä 400+110 kV kV:n voimajohtohankkeen YVA-ohjelman. YVA-ohjelma on nähtävillä 28.2.-30.3.2022 Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla. Paperimuodossa oleviin asiakirjoihin voi tutustua Keski-Suomen ELY-keskuksessa sekä hankealueen kaupunkien ja kuntien toimipisteissä.

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus pidetään etäyhteydellä keskiviikkona 9.3.2022 kello 17.30–19.30. Tilaisuudessa esitellään hanketta, siihen liittyvää YVA-menettelyä ja hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa. Osallistumislinkki tilaisuuteen löytyy ennen tilaisuutta ympäristöhallinnon verkkosivulta www.ymparisto.fi/alajarvihikiavoimajohtoYVA ja hankkeesta vastaavan sivulta www.fingrid.fi/alajarvi-hikia.

YVA-MENETTELYSSÄ tarkastellaan uutta Alajärven ja Hausjärven Hikiän välistä 400+110 kV voimajohtoyhteyttä. Lähtökohtana on kantaverkon nykyisten, purettavien voimajohtoreittien ja johtoalueiden hyödyntäminen. Tarkasteltavat voimajohtoreitit sijoittuvat Alajärven, Soinin, Ähtärin, Saarijärven, Multian, Keuruun, Petäjäveden, Jämsän, Kuhmoisten, Padasjoen, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hausjärven kuntien alueille. Rakennettavan voimajohtoyhteyden pituus on noin 272–272 kilometriä toteutettavasta vaihtoehdosta riippuen. Hanke tarvitaan kantaverkolle asetetun käyttövarmuusvaatimuksen turvaamiseksi, kun sähkönsiirto kasvaa.

Mielipiteet ja lausunnot arviointiohjelmasta tulee jättää kuulemisaikana viimeistään 30.3.2022 ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.keski-suomi@ely-keskus.fi tai kirjallisesti Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirjaamoon osoitteella, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 250, 40101 Jyväskylä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.