Evijärven vuoden ensimmäinen vauva Surma-ahoille 

Surma-ahoilla kahviteltiin ensimmäisen vauvan kunniaksi. Muistamisen kävivät antamassa Lions Club Evijärven puolesta Hannu Vesala (kesk.) sekä Juho Fränti ja Lions Ladyjen puolesta Jenni Hanka sekä Helinä Anttikoski. Kuva: Juho Fränti.
Surma-ahoilla kahviteltiin ensimmäisen vauvan kunniaksi. Muistamisen kävivät antamassa Lions Club Evijärven puolesta Hannu Vesala (kesk.) sekä Juho Fränti ja Lions Ladyjen puolesta Jenni Hanka sekä Helinä Anttikoski. Kuva: Juho Fränti.
EVIJÄRVEN vuoden ensimmäinen tyttövauva syntyi tammikuun 13. päivä Linda ja Jesse Surma-ahon perheen viidenneksi jäseneksi. LC Kortesjärven ja Lions Ladyjen edustajat kävivät tervehtimässä perhettä.

Uuden tulokkaan lisäksi perheestä löytyvät myös ekaluokkalainen Urho ja  5-vuotias Katariina. Surma-ahojen luona uutta kuntalaista kävivät muistamassa Evijärven Lions Club sekä Lions Ladyt. Surma-ahoille tapa tuli yllätyksenä. 

 –Tosi ihana olo tuli, että huomioitiin ja itsellä jotenkin nyt kolmannen lapsen kohdalla tulee niin hyvä olo kun kasvattaa hänet täällä Evijärvellä, kertoo Linda Surma-aho.  

Pian 3 kuukautta vanhan Kerttu-vauvan kanssa arki on Surma-ahon mukaan sujunut hyvin ja vauva on solahtanut perheen arkeen luontevasti. 

 –Kyllähän kolmilapsiseen perheeseen kuuluu paljon kuskaamista ja harrastuksia ja vauva tulee vähän niin kuin arjessa mukana, naurahtaa Surma-aho.  

SURMA-AHOT ovat muuttaneet viiden hehtaarin sukutontilleen vuoden 2020 kesällä. Jesse Surma-aho on sukutilan viidestoista isäntä. Alunperin pariskunnasta molemmat ovat lähtöisin Pietarsaaresta. Evijärvelle muutto tuli mutkan kautta Rovaniemeltä. 

–Oltiin pitkään etsitty maalta taloa ja mitään sopivaa ei löytynyt. Jesse oli aina halunnut asua Lapissa ja kun lapset olivat pieniä ehdotin, että eikö nyt olisi aika koittaa siellä asumista. Koti Pietarsaaresta myytiin ja lähdimme lasten kanssa Rovaniemelle, kertoo Linda Surma-aho. 

Rovaniemen ympäristö oli perheen mieleen, kerrostaloasunto jäi kuitenkin kakkoseksi, kun jo aiemmin haaveissa olleen sukutilan ostomahdollisuus Evijärveltä tuli eteen.  

–Kyllä me tykättiin ihan hirveästi asua Rovaniemellä ja siellä oltaisiin mahdollisesti edelleen, jos ei tämä paikka olisi tullut myyntiin, toteaa Linda Surma-aho.  

Päätöstä muuttaa Evijärvelle eivät Surma-ahot ole kuitenkaan katuneet. Ihmisten ystävällisyys, yhteisöllisyys sekä maalla asumisen mahdollisuudet ovat olleet positiivisia asioita kaikin puolin. 

–Ollaan viihdytty Evijärvellä tosi hyvin ja olen niin iloinen tästä paikasta. Täältä saa kaikki mitä tarvitsee ja se ihan yllättääkin, että kaupunkiin ei tarvitse välttämättä edes lähteä, iloitsee Linda Surma-aho.  

Aiheeseen liittyvää

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/01/13/jarviseudun-sanomilta-lehtilahja-vauvaperheille-ja-uusille-jarviseutulaisille/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/02/15/asuntokaupassa-kysynta-ylittaa-yha-tarjonnan/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/11/14/koskimaen-uudessa-pihatossa-pidettiin-avoimet-ovet-talla-investoinnilla-paastaan-nyt-pari-kolmekymmenta-vuotta-eteenpain/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/10/13/musta-omakotitalo-oman-mallin-mukaan/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.