Rantakankaan koulun siirtyminen vaiheessa, Itämuksula lakkautetaan 

Rantakankaan koulu sulkeutunee lukukauden päättyessä. Kuva: Eija Pippola.
Rantakankaan koulu sulkeutunee lukukauden päättyessä. Kuva: Eija Pippola.
Rantakankaan koulu sulkeutunee lukukauden päättyessä. Kuva: Eija Pippola.
Rantakankaan koulu sulkeutunee lukukauden päättyessä. Kuva: Eija Pippola.
LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus käsitteli maanantaina 27. maaliskuuta Rantakankaan koulun siirtymistä.

Lappajärven hyvinvointivaliokunta sai Rantakankaan koulun oppilaiden vanhemmilta kirjeen sähköpostitse, joka oli osoitettu hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajalle Tuija Viinamäelle. Kirjeessään allekirjoittaneet tahtovat, että Rantakankaan koulun jatkaminen Itäkylässä otetaan uudelleen käsittelyyn kevään 2023 aikana. Valiokunta kävi keskustelua kokouksessaan 22.2.2023 kirjeestä tiedotusasiana. Keskustelun jälkeen valiokunnan jäsen Virpi Särkiniemi esitti, että kirje otetaan käsittelyyn ja valmisteluun seuraavaan kokoukseen. Vesa Luoma kannatti esitystä. Särkiniemen esitys voitti äänestyksen.  

Hyvinvointivaliokunnan kokouksessa 14.3.2023 kirjettä käsiteltiin ja lopputulemana sivistysjohtaja Tarja Puron päätösesitys ”Hyvinvointivaliokunta ei esitä kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirtyminen yhteiskoulun tiloihin peruttaisiin” äänestettiin nurin. Sivistysjohtajan esityksen kannalla olivat Bo Dinga, Tapio Ollila ja Maria Viita-aho-Tohni. Äänestyksen jälkeen Puro ilmoitti jättävänsä kirjallisen eriävän mielipiteen. Hyvinvointivaliokunnan esitykseksi tuli näin ollen Virpi Särkiniemen esitys; “Hyvinvointivaliokunta esittää hallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirto syksyllä 2023 yhteiskoululle peruttaisiin. Siirto voisi tapahtua aikaisintaan syksyllä 2025, jos oppilasmäärä ennusteen mukaan laskee Rantakankaalla noin 20 oppilaaseen.” 

Kunnanhallituksen kokouksessa 27.3.2023 asiaa käsiteltiin siis edelleen. Kunnanhallituksen päätösehdotus kuului: ”Kunnanhallitus päättää, ettei se esitä kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirtyminen yhteiskoulun tiloihin perutaan.” Asiaa oli perusteltu esittelytekstissä seikkaperäisesti ja todetaan, että Rantakankaan koululla ei ole tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka puoltaisivat koulun jatkumista elokuussa 2023. Kokouksessa kuitenkin päätettiin keskustelun jälkeen, että kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian käsittelyä esteellisyyksien selvittämiseksi. 

ITÄMUKSULAN ryhmäperhepäiväkoti päätettiin lakkauttaa 1. heinäkuuta alkaen hyvinvointivaliokunnan esityksen mukaisesti lasten määrän laskettua huomattavasti ja asia viedään kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.  

LAPPAJÄRVEN kunnan tilinpäätös, joka on 278 111,69 euroa ylijäämäinen, allekirjoitettiin ja esitetään edelleen valtuuston hyväksyttäväksi tillintarkastuksen jälkeen. 

Aiheeseen liittyvää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.