Käsittämätön pommi räjähti – Veto eteni Korisliigan välieriin!

Minne katsot EBT:n puolustus? Tynice Martin ja Veto rynnivät sensaatiomaisesti mitalipeleihin.
Minne katsot EBT:n puolustus? Tynice Martin ja Veto rynnivät sensaatiomaisesti mitalipeleihin.
Minne katsot EBT:n puolustus? Tynice Martin ja Veto rynnivät sensaatiomaisesti mitalipeleihin.
Minne katsot EBT:n puolustus? Tynice Martin ja Veto rynnivät sensaatiomaisesti mitalipeleihin.

EBT-Veto 76-79 (33-44)

Vimpelin Veto teki lähes käsittämättömän tempun etenemällä naisten Korisliigan välieriin kaatamalla Espoo Basket Teamin voitoin 2-1. Suorituksen hurjuutta kuvaa se, että EBT lähti pudotuspeleihin sarjan kakkospaikalta Vedon ollessa siinä vaiheessa seitsemäs. Saavutus on Vedon seurahistoriassa ainutlaatuinen, sillä nyt alkavat mitalipelit. Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli Espoonlahden urheiluhallissa pelatun ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Olihan melkoinen trilleri, kaksi joukkuetta otti kovasti yhteen, ja nyt kävi näin.  Olimme peliin hyvin keskittyneitä. Kolmas jakso oli heikompi ja viimeinen mentiin päästä päähän.

– Suuressa roolissa oli paikkapuolustuksemme, saimme heidän hyökkäysvoimastaan parhaan terän pois aivan koko sarjaakin ajatellen. Erittäin tärkeää oli myös, että hyökkäyspäässä kotimaiset pelaajat onnistuivat EBT: keskittyessä enemmän jenkkipelureihimme.

Itse ottelussa Veto tuli peliin erinomaisesti kuitaten ensimmäisen kymmenminuuttisen kuudella pisteellä. Vedon hienot otteet jatkuivat toisen neljänneksen alkupuolella, ero kasvoi parhaimmillaan kuuteentoista pisteeseen. Pelipätkän viimeiset minuutit eivät kuitenkaan sujuneet aivan yhtä hyvin EBT:n kaventaessa viidellä pisteellä.

Tauon jälkeen Veto suli pahasti ensimmäisen viiden minuutin aikana EBT:n noustessa tasatilanteeseen. Kymmenminuuttisen jälkimmäinen puolisko sujui jälleen tasaisesti, espoolaisten lähtiessä päätösneljännekselle pisteen johdossa.

Päätösneljänneksellä teki heikommilla huonoa sydämen rytmin kanssa korisukan heiluessa tasaisesti kummassakin päässä kenttää. Veto otti ratkaisevan johdon 28 sekuntia ennen loppua Kristina Kingin korilla. Vedon kolmen pisteen voiton viimeisteli Anni Kujala vapaaheittoviivalta kaksi sekuntia ennen päätöskongia.

Vedosta merkkauttivat kaksinumeroisen pistemäärän Anni Kujala, 19, Tuulia Anttonen, 18, Tynice Martin, 14, sekä Alexandra Wittinger, 13. Välieriä ajatellen kohennus kaipaa kuitenkin erityisesti levypallopeli, EBT vei levypallot 56-39, joista espoolaiset veivät 25 Vedon puolustuspäässä. Kujala haluaa tähän osa-alueeseen kohennusta.

– Siinä täytyy kohentaa.  Olen tässäkin asiassa luottavainen, joukkueemme on sitkeä.

Veto kohtaa välierissä helsinkiläisen Torpan Pojat. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Sarja käynnistyy viikonloppuna Helsingissä.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.