JPK lähtee uuteen kauteen uusin eväin

Marko Kantanen on tuonut JPK:n edustusjoukkueeseen ja U19-kokoonpanoon uusia tuulia. Valmennuspäällikkö Jussi Virtanen (aitiossa) vetää yhdet yhteistreenit joka viikko.

Julkaistu:

JPK:N edustusjoukkueen rinnalla pelaa alkavalla kaudella U19-joukkue, joka koostuu pitkälti JPK:n ”paluumuuttajista”, Jyväskylästä, Lapualta, Soinista ja Seinäjoelta tulevista pelaajista.

–Tässä ikäluokassa on taitavia pelaajia, jotka ovat olleet ikäluokkien aluekartoituksissa, pelanneet Mestistä U18-sarjassa ja ovat lähellä SM-sarjojen tasoa. Joukkue treenaa yhdessä edustusjoukkueen kanssa, joten meillä on koossa hyvä rinki. Harjoituksiin saadaan noin 20 pelaajaa joka kerta, kertoo valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

–Joukkueissa on hyvä tsemppi, treeneissä on rähinää, ja luvassa on viihdyttäviä, hyvätasoisia pelejä, joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki toteaa.

U19 pelaa alempaa alkusarjaa, jonka joukkueet ovat Kankaanpää–Nivala ja Vaasa–Parkano-akseleilta.

Joukkueita on luotsannut alkukauteen Marko Kantanen, joka on tehnyt valmennustyötä JPK:n juniorijoukkueiden kanssa vuodesta 2008 saakka. Hänen aisaparinaan on Marko Hautala, ja Jussi Virtanen vetää yhdet viikon treeneistä.

–Edustusjoukkueella on päävalmentajan paikka auki, etsimme henkilöä, joka lähtisi pelireissuille mukaan.

TOIMINTAKULTTUURI edustusjoukkueessa on muuttunut paitsi valmennuksen vaihtumisen takia, myös kilpailutilanteen vuoksi.

–Aiemmin pelaajat ovat tienneet, että peleihin pääsee, vaikkei kävisi treeneissä, kertoo Koskenmäki.

Kun pelipaikka ei ole varma, on harjoiteltava ja oltava parhaimmillaan. Nyt alkulämmöille tullaan tuntia ennen treenien alkua ja harjoitusten jälkeen mennään vielä lenkille, huomioi Koskenmäki. Systemaattinen oheisharjoittelu on tuottanut tulosta esimerkiksi Cooper-testien tason nousussa.

–Uusi, aktiivinen pelitapa vaatii tätä, että on pohja tekemiseen ja jaksetaan luistella, Virtanen toteaa.

Kantanen on vienyt joukkueen pelitapaa selkeämpään ja suoraviivaisempaan suuntaan.

–Samoja juttuja tässä käydään läpi kuin nuorempienkin kanssa; luistelua ja kiekossa pysymistä. Pyritään rakentamaan JPK:n joukkueille samanlainen tapa pelata, jolloin eteenpäin siirtyminen on helppoa, hän kertoo.

–Ilmapiiri on muuttunut eniten, kertoo joukkueen kapteenina toimiva Olli-Matti Rintamäki. –Kaikki tehdään täysillä ja hyvillä fiiliksillä. Palautekin tulee suoraan, ei kierrellä eikä kaarrella.

Rintamäki haluaa nähdä jäällä joukkueen, jossa kaikki tekevät töitä. –Mennään päästä päähän ja annetaan kaikki. Työilme on ollut hyvä, ja jo nyt tehty työ tuntuu sekä näkyy kentällä.

–Yhtään peliä ei lähdetä häviämään, linjaa Kantanen. –Kaikki laitetaan peliin.

JPK:N edustusjoukkue pelaa kolmosdivaria. Tavoitteena on useana vuonna ollut nousu kakkoseen, mutta. Kolmosen taso on noussut, siellä on yhä enemmän entisiä Suomisarjan, Mestiksen ja Liigan pelaajia. Kakkosen taso on noussut samassa linjassa. Nyt JPK:ssa katsotaan tämä kausi hetki kerrallaan, keväällä nähdään, mihin taso riittää.

Joukkue jatkaa pitkälti samalla rungolla kuin viime vuonnakin. Maalivahdiksi siirtyy Oskari Koskenmäki, joka on pelannut välillä puolustajana.

–Hän on ollut erittäin vakuuttava, pelaamisesta ei huomaa, että taukoa on ollut, Virtanen toteaa.

Sarja pelataan 10 pelin alkusarjana, jonka jälkeen kaikista alueen kolmesta lohkosta kaksi parasta siirtyy jatkosarjaan. Jatkopelit käynnistyvät marraskuun puolivälissä. Muut lohkon joukkueet ovat Virkiä II, S-Kiekko II, KuRy, Kiekko-Veljet ja Hela-Kiekko. Pelit pelataan pääasiassa lauantaisin.

Petri Koskenmäki toivoo katsomoon väkeä ja ääntä. –Katsojat ovat tärkeitä monessa mielessä. On mielenkiintoista päästä näkemään, miltä peli näyttää, mutta olen varma siitä, että kiekkoja ei tulla roiskimaan mihin sattuu, vaan nähdään aktiivista ja nopeatempoista peliä.

Mainos

Kausi käynnistyy virallisesti Kauhavalla 24. syyskuuta kello 19. Kotiottelut käynnistyvät 2. lokakuuta, kun Kiekko-Veljet saapuu JPK:n kotiluolaan.

JPK:sta maajoukkueisiin

JPK:N kasvatteja on nähty Pohjola-leireillä ja myös Leijona-paidoissa yhä enenevässä määrin. Hiljattain Elias Hautamäki, joka pelaa tällä hetkellä SM-sarjaa Sportissa U16-ikäisissä, valittiin 2006 ikäluokan Pohjola-leirille, josta valitaan myös ikäluokan ensimmäinen maajoukkue.

–Se on kova näytön paikka, sinne on kovasti tunkua, kertoo Petri Koskenmäki.

Marko Kantasen aiemmin valmentamat Sofia Kari ja Aino Krook  esiintyivät N18-maajoukkueturnauksessa, pelasivat hyvin ja pyrkivät MM-kisoihin.

–Molemmilla on sinne hyvät mahkut, toki edelleen on päivittäin painettava kovasti töitä.

–Tällä hetkellä SM-sarjoissa on enemmän JPK:n kasvatteja kuin ennen, U16- ja U18-sarjoissa useampia, ja U15-ikäisiä pelaa valtakunnallisessa sarjassa. U17 ja U19 meillä on omassa seurassa, Jussi Virtanen toteaa.

Tämä kertoo laadukkaasta, hyvästä toiminnasta.

–Arjen täytyy olla kunnossa. Meillä on hyvät mahdollisuudet oheisharjoitteluun, jäällä tehdään hyviä ja oikeita asioita. Vaatimustaso on korkea, mutta meininki positiivinen. Kun yksilöitä pystytään viemään ja nostamaan eteenpäin, se näkyy myös joukkueiden menestyksessä.

Viime vuonna JPK:n U13 oli Keskimaan sarjan kärjessä, kun kausi katkesi.

–Siellä pelattiin alueen kovinta kärkeä ja suuria seuroja vastaan.

–Kaikista ei tule SM-sarjan pelaajia, mutta meillä on hyvä pöhinä alemmissakin sarjoissa, Koskenmäki muistuttaa.

JPK:lla 25-vuotisjuhlavuosi

JÄRVISEUDUN Pallokerho juhlii tulevan kauden aikana 25 vuotta sitten käynnistynyttä toimintaansa.

–Haluamme juhlavuoden heijastuvan toimintaan monella tapaa. Yhteisöllisyyttä, seurahenkeä, yhdessä tekemistä, positiivista ilmapiiriä ja innostumista tarvitaan tässä ajassa, toteaa seuran valmennuspäällikkö Jussi Virtanen. –Haluamme kehittää toimintaa eteenpäin avoimuuden ja luottamuksen kautta.

Yksi seuran tärkeimmistä toimintamuodoista on lapsille suunnattu kiekkokoulu, jonka toimintaan poikkeusolosuhteet ja kokoontumisrajoitukset iskivät viime vuonna.

–Haluamme sille uutta nostetta. Yksi toimenpiteistä on hinnoittelu. Juhlavuoden kunniaksi syyskauden osallistumismaksu on vain 25 euroa, eli ainakaan hinnasta ei osallistumisen pitäisi jäädä kenenkään osalta kiinni.

–Kiekkokoulussa on sekä tyttöjä että poikia. Siellä viljellään positiivista, hauskaa ilmapiiriä, sitä ihmiset kaipaavat nyt eniten, sanoo Petri Koskenmäki.

Kiekkokoulu käynnistyy 28. syyskuuta.

YHDEKSI juhlavuoden tapahtumista kaavaillaan koko perheen kiekkopäivää järjestettäväksi 13. marraskuuta. Tuolloin JKH-Areenalla pelataan useita junioreiden kotipelejä ja illalla on edustusjoukkueen peli.

–Se on hyvä kattaus vauhdikkaita ja viihdyttäviä pelejä. Jos saamme kaupungin tuohon päivään yhteistyökumppaniksi, myös illan peliä voisi seurata maksutta, Petri Koskenmäki kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.