JPK tähtää alueen liikuttavimmaksi seuraksi

JPK pyrkii alueen liikuttavimmaksi seuraksi. Kuva: JPK.
JPK pyrkii alueen liikuttavimmaksi seuraksi. Kuva: JPK.
JPK pyrkii alueen liikuttavimmaksi seuraksi. Kuva: JPK.
JPK pyrkii alueen liikuttavimmaksi seuraksi. Kuva: JPK.

Järviseudun Pallokerho liikuttaa lapsia ja nuoria sekä Alajärvellä että Vimpelissä. Vimpelissä jääkiekkokoulu toimii nyt toista talvea. Luistelu- ja kiekkokouluun osallistuu nyt noin 50 lasta. Kahdeksassa juniorijääkiekkojoukkueessa pelaa kussakin 10–20 lasta ja nuorta. Pelaajia joukkueisiin saapuu laajalta alueelta Karstulasta Lappajärvelle. Uutena aluevaltauksena on jalkapallotoiminta.

–Tavoitteemme on olla alueen liikuttavin urheiluseura, kertoo juniorivalmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

Alakouluikäisille suunnattu jalkapallokerho käynnistyi kesällä 2022 ja sen toiminnassa on mukana noin 60 lasta. Talvikaudella harjoitellaan pallohallissa, kesällä Ankkurikentällä kolmessa ryhmässä. Pelitoiminnan käynnistämistä kerhon rinnalla suunnitellaan, mutta matalan kynnyksen toiminta säilyy jatkossakin.

Toiminnan kustannukset on onnistuttu pitämään kohtuullisina. Esimerkiksi jalkapallokerho ja luistelu-kiekkokoulu maksavat vain 10–20 euroa kuussa.

–Se, että lapset liikkuvat nykypäivänä, on arvo sinänsä ja se, että sen voi tehdä kohtuullisin kustannuksin, on meille tärkeää.

JPK:ssa ajatellaan, että joukkuetoiminta on lapselle hyvä kasvualusta ja oppimisympäristö. Seuran teettämän tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten tärkeimmät harrastamisen motivaattorit ovat, että se on kivaa ja siitä saa onnistumisen elämyksiä. Sillä, haluaako vain pelailla kavereiden kanssa vai motivoiko tavoitteellinen kilpatoiminta, ei ole merkitystä: harrastaminen on arvokasta kaikilla tasoilla eikä osaamistasolla ole merkitystä.

–Ymmärrämme JPK:ssa, että jokaisen lapsen polku liikkujaksi tai urheilijaksi on erilainen. Kiire ei ole. Tärkeämpi tavoite on tukea monipuolista liikkumista eri lajien parissa ja aktiivista elämäntapaa. Viesti vanhemmille on, että iloitaan lasten liikkumisesta, hyvästä olosta ja kehittymisestä lapsen ehdoilla. Perheiden oma aktiivinen tekeminen ja yhdessä liikkuminen on arvokasta.

Matalan kynnyksen toimintoihin eli jalkapallokerhoon sekä luistelu- ja kiekkokouluihin mahtuu hyvin uusia lapsia mukaan. Ilmoittautumiset tehdään JPK:n nettisivujen kautta. Myös joukkuetoimintaan mahtuu uusia pelaajia mukaan.

Maakunnasta maailmalle

Tavoitteellisemman harrastamisen tuloksena JPK:sta on noussut useita pelaajia ikäluokkiensa SM- sarjoihin ja jopa maajoukkueisiin asti, mikä on osoitus pitkäjänteisestä ja laadukkaasta toiminnasta, kokee Virtanen. Tukea seuratoimintaan saadaan yhteistyöstä, jossa ovat mukana Tappara pääseurana sekä eteläpohjalaiset JPK, S-Kiekko, Virkiä, He-Ki, APV, SoTi ja KieHa). Seurayhteistyön kautta järjestetään muun muassa koulutusta, harjoitusohjelmia ja pelitapahtumia.

Lisää urheilujuttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.