JPK:n kausi on ollut vakuuttava – ”Mitään poppaskonsteja ei olla tehty”

LAUANTAIN paikallispelissä OmaSP Areenalla kohtasivat JPK Akatemia ja JPK Edustus. Edustus vei pelin numeroin 15–0. Jonne Nappari tuuletti maaliaan.
Lauantain paikallispelissä OmaSP Areenalla kohtasivat JPK Akatemia ja JPK Edustus. Edustus vei pelin numeroin 15–0. Jonne Nappari tuuletti maaliaan.
LAUANTAIN paikallispelissä OmaSP Areenalla kohtasivat JPK Akatemia ja JPK Edustus. Edustus vei pelin numeroin 15–0. Jonne Nappari tuuletti maaliaan.
Lauantain paikallispelissä OmaSP Areenalla kohtasivat JPK Akatemia ja JPK Edustus. Edustus vei pelin numeroin 15–0. Jonne Nappari tuuletti maaliaan.

JPK jatkaa jääkiekon kolmosdivisioonan kolmoslohkon kärjessä, kun jäljellä on kolme pelikierrosta ennen pudotuspelejä. 14 ottelun jälkeen JPK on menettänyt vain yhden pisteen, kun ottelu sarjakakkosta vastaan päättyi vasta jatkoajalla. KieHa tulee viiden pisteen verran perässä.

Viime vuonna JPK sijoittui lohkon viidenneksi. Nousuhaluja olisi ollut, mutta sijoitus ei sitä mahdollistanut. Tällä kaudella JPK on ainoa nousuhalukkuutensa lohkossa ilmoittanut, joten sijoitus kolmen parhaan joukossa riittää nousuun.

–Jatkosarjapaikka on ollut pitkään varma, mutta sitä, mennäänkö pleijareihin ykkösenä vai kakkosena, ei ole kirkossa kuulutettu. Tärkeimmät ottelut ovat edessä, pohdiskelee joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki.

Mitä pukukopissa ja jäällä sitten on tehty, että joukkue on lähtenyt tällaiseen nousuun?

–En minä tiedä, kyllä me varmaan ollaan harjoiteltu samoin kuin viime vuonna ja yhtä hauskaakin on ollut, pukukopissa on hyvä yhteishenki. Sopivasti treeniä ja huumoria, yhteinen sävel on löytynyt – sen kummempia poppaskonsteja ei ole tehty. Toki Akatemiajoukkueen tulo on vaikuttanut, pelaajakierron mahdollistaminen ja on ollut paljon väkeä harjoituksissa. Kaikkiaan Akatemialla on ollut positiivinen vaikutus.

Lohkon pistepörssin top kympissä on viisi JPK:n pelaajaa: Ilya Barinov (38+19), Jere Erkkilä (23+24), Juho Männistö (18+19), Lauri Männistö (14+19) ja Dovbnia Platon (12+12).

–Joukkueen kokoonpanohan on melko sama kuin viime vuonna. Viime kausi antoi viitteitä, että voidaan menestyä, ja ennen kauden alkua Ylivieskassa pelatussa kolmosdivarin turnauksessa oltiin ylivoimaisia, pelaaminen oli yllättävän valmista. Ei me silti ei ihan näin kovaa kautta odotettu. Sarjassa on hyviä joukkueita muitakin, kyllä nekin osaavat pelata. KieHan lisäksi vaasalainen opiskelijajoukkue Warrantti on kova, samoin Virkiä.

Akatemian joukkueella on ollut kova kausi. Plakkarissa on monta kovaa taistelua, mutta vain yksi voitto.

–Akatemia on pelannut sijoitukseen nähden tosi hyvin, mutta pisteet ovat lujissa. Sijoitus ei joukkueen tilanteesta täyttä totuutta kerro. Ovi Akatemiasta Edustukseen on olleet auki, mutta liikettä on ollut melko vähän. Edustuksesta puolestaan on käyty auttelemassa Akatemian peleissä, kun siellä jos on ollut tarvetta. Akatemian joukkueessa pelaajia on vähemmän. Säännöt estävät nyt loppupeleissä pelaajien vaihtamisen joukkueiden välillä.

Vahvistuksia läheltä ja kaukaa

JPK:N edustusjoukkue on saanut vahvistuksia pitkin kautta, viimeisimmäksi siihen liittyi Vaasan Sport kasvatti Rasmus (Remu) Aaltonen. Aiemmin kaudella sinipunaiseen paitaan ovat pukeutuneet soinilaisen kiekkokulttuurin kasvatti Jonne Nappari, yhdysvaltalaismaalivahti Parks Owensby sekä KuKun kasvatti Jaakko Peltokangas, joka on pelannut ennenkin JPK:n paidassa, mutta oli viime kaudella Virkiässä kaatamassa JPK:ta.

–Uusien pelaajien saaminen on aina monen tekijän summa, mutta toki menestys aina kiinnostaa.

Edustusjoukkueessa pelaa Owensbyn lisäksi kolme venäläistaustaista pelaajaa sekä Akatemiassa kaksi.

Kauden kovimmat pelit edessä

LOHKON kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin, joista kahdella voitolla pääsee neljän parhaan joukkoon. Välierissä samoin kahden voiton taktiikalla voittajat etenevät loppuotteluun, häviäjät pronssipeliin.

–Kakkosdivariin nousu on selkeä tavoite, sinne tosissaan tähdätään. Nyt vaan loppukauden peleihin yleisöä hallille ja pitämään kovaa meteliä, niin pysyy hurmos päällä! Sillä on iso vaikutus. Viihdyttävää kiekkoa on tarjolla, Koskenmäki lupaa.

Perjantaina Edustus kohtaa Virkiä II:n kotiottelussa kello 19 ja sunnuntaina Akatemia Muik Hockey II:n kello 15.45. 17. helmikuuta on ohjelmassa ottelu JPK-MIF Team.

Aiheesta aiemmin julkaistua

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/09/21/jpk-lahtee-kolmosdivariin-kahdella-joukkueella/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/10/jpk-tahtaa-alueen-liikuttavimmaksi-seuraksi/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.