Tällä kertaa tavallinen puolukkasyksy

Julkaistu:

Aihe:

LAATIKOISSA näkyy tummanpunaisia puolukoita.

–Alkavat olla monilla paikoilla kypsiä. Niitä kannattaa kerätä jo itselleenkin, sanoo Aleksi Rekonen.

Hän toimii yrittäjänä lappajärveläisessä Alasen kukkakaupassa ja hautaustoimistossa, mutta sivutoimenaan välittää puolukoita.

–Normaalisyksynä sitä tulee noin kaksikymmentä tonnia. Tänä vuonna aloitin elokuun lopulla.

Ensin kerättiin hyytelömarjaa. Mukana tulleet vaaleat raakileet sisälsivät luonnon omaa hyytelöintiainetta pektiiniä.

–Tällä hetkellä maksan euro neljäkymmentä kilolta. Minusta se on ihan hyvä hinta.

Marjojen paino riippuu niiden kypsyydestä. Jos kymmenen litran sangossa on esimerkiksi viisi kiloa, siitä saa seitsemän euroa heti puhtaana käteen. Luonnonmarjoja harrastuksenaan keräävän ei tarvitse ilmoittaa niistä saamiaan tuloja verotuksessa.

REKOSELLA on menossa 11. syksy puolukkabisneksessä.

–Viime syksynä puolukkasato jäi todella huonoksi. Tämä syksy on ollut tavallinen, mutta ehkä odotin, että olisi tullut enemmän. Poimijoita ei taida olla enää yhtä paljon kuin ennen.

Rekosen mukaan verrattuna esimerkiksi 4H-yhdistyksiin hänellä etuna ovat aukioloajat. Puolukkaa voi tuoda kukkakaupan aukioloaikoina, eli arkipäivisin kello 9–17 ja lauantaisin 9–13.

–Ostan puolukkaa ainakin tämän syyskuun loppuun asti. Jos sitä vielä tulee kunnolla, saatan jatkaa lokakuun puolelle. Nythän lähipäivinä näyttäisi sään puolesta hyvältä. Eivät ihmiset viitsi sateella metsään lähteä.

Rekoselle meneviin puolukoihin pitää jäädä sekaan tavalliset poimintaroskat. Silloin ne säilyvät paremmin kuin siivottuina. Lappajärveltä marjalaatikot matkaavat mustasaarelaiselle elintarvikeyritykselle Riitan Herkulle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.