Ympäristö yhdessä siistiksi – siivoustalkoot 2024

Mikko "Peltsi" Peltola toimii Miljoona roskapussia -kampanjan kummina. Kuva: Johanna Kannasmaa.
Mikko "Peltsi" Peltola toimii Miljoona roskapussia -kampanjan kummina. Kuva: Johanna Kannasmaa.
Mikko "Peltsi" Peltola toimii Miljoona roskapussia -kampanjan kummina. Kuva: Johanna Kannasmaa.
Mikko "Peltsi" Peltola toimii Miljoona roskapussia -kampanjan kummina. Kuva: Johanna Kannasmaa.

YMPÄRISTÖÄ talkoillaan yhdessä siistiksi Evijärvellä 22.–27. huhtikuuta 2024. Yhteiseen urakkaan toivotaan jälleen
mukaan kyliä, yhdistyksiä ja kaikkia kuntalaisia. Tarkoituksena olisi, että tienpientareet ja yleiset alueet siivottaisiin roskista niin kylillä kuin keskustassa.

Koululaiset osallistuvat urakkaan siivoamalla koulujen ympäristöt. Jätesäkkejä roskille voi noutaa kunnantalolta siivousviikon aikana kunnantalon aukioloaikojen mukaan kello 9–15. Lauantaina 27. huhtikuuta 2024 kello 10–12 ympäristösihteeri Hanna Valo keittää siivouspäivän kahvit ja sekoittelee mehut talkoolaisille kunnantalolla ja säkkejä voi noutaa myös silloin.

Destia kerää roskasäkit kantateiden varsilta ja kunta huolehtii keskusta-alueen roskasäkkien keruusta. Kaipaamme tietoa, mistä säkkejä löytyy. Tiedot voi ilmoittaa Hannalle viestillä (p. 0400 231 790) tai sähköpostilla hanna.valo@evijarvi.fi. Kerättäviä säkkejä voi ilmoittaa myös siivouspäivänä kunnantalolla kahvilla piipahtaessa.

Evijärven kunta mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6.2024.

Yle haastaa suomalaiset jo toistamiseen keräämään miljoona pussillista roskia luonnosta ja ympäristöstä. Siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan yli 160 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Evijärven kunta on mukana kampanjassa. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Miljoona roskapussia -kampanja alkaa maanantaina 15. huhtikuuta 2024 kello 9 ja päättyy keskiviikkona 5. kesäkuuta 2024 kello 20.

Viime vuoden kampanjassa kerättiin viisi miljoonaa litraa roskaa

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa aina miljoonaan roskapussiin asti. Viime vuonna ahkerimmat roskankerääjät suhteessa kunnan väkilukuun löytyivät Pelkosenniemeltä.

Miten osallistua Miljoona roskapussia -kampanjaan?

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen – yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15. huhtikuuta kello 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Voit myös seurata kampanjan etenemistä somessa tunnisteella #miljoonaroskapussia. Väärinkäytösten ehkäisemiseksi roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus. Yle Tunnuksen avulla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin kuten Areena ja Yle.fi. Yle Tunnus on kotimainen ja turvallinen tapa kirjautua. Emme anna tietojasi ulkopuolisille ilman lupaasi. Isommat pussimäärät voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen miljoonaroskapussia@yle.fi. Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai vaikka pienempi hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.