Vimpeliläisvenekunta vei Vimpelissä kisatun vetouistelun Pohjanmaa Cupin

Kari Uusitupa punnitsemassa saaliskaloja.
Kari Uusitupa punnitsemassa saaliskaloja.
Kari Uusitupa punnitsemassa saaliskaloja.
Kari Uusitupa punnitsemassa saaliskaloja.

Vetouistelun Pohjanmaa Cupin osakilpailu kisattiin Vimpelissä lauantaina 15. kesäkuuta. Cupissa järjestetään kahdeksan osakilpailua Pohjanmaan alueen eri vesistöissä, ja kilpailuista peräti kolme kisataan Lappajärvessä.

Vimpelin osakilpailun lähtö tapahtui uudistetusta Katajalahden venesatamasta kello 10 ja kisa päättyi kello 17. Kyläseura avasi kioskin poikkeuksellisesti jo kahdeksalta aamulla ja myös ensimmäiset käristemakkarat kypsyivät samoihin aikoihin. Venekuntia alkoi tullakin hyvissä ajoin ja ilmoittautumisen jälkeen veneet laskettiin hyvässä järjestyksessä vesille. Venekuntia oli kaikkiaan 39. Osallistujat olivat pääasiassa Järviseudun ja muun Etelä-Pohjanmaan alueelta, mutta muutama Keski-Pohjanmaaltakin.

Itse tapahtuman järjestivät Kari ja Eija Uusituvan johdolla Vimpelin Uistelijat ry. Katajalahden venesatama soveltuukin erinomaisesti uistelukilpailujen järjestämiseen avaruutensa, erinomaisen vesillelaskuluiskan ja uudistushankkeessa toteutettujen uusien palvelujen takia. Eija Uusitupa kertoikin, että monessa paikassa veneet pitää laskea vesille mutaisessa litakossa.

Olosuhteet kilpailussa olivat jokseenkin hyvät. Ainoastaan lyhyt sadekuuro tuulenpuuskineen hieman häiritsi kilpailijoita. Hauki oli nyt syönnillään, sillä saalis oli yhteensä noin 780 kiloa. Kuha oli hakusessa ja saalis olikin yhteensä vain vajaa 70 kiloa. Lisäksi ahventa tuli muutama kymmenen kiloa. Lohikaloja ei tarttunut kenenkään uistimiin. Pisteitä kisassa ei kerry suoraan saaliin painon mukaan, vaan eri kaloille on eri kertoimet. Lohikalojen painokerroin on 7, kuhan 5, ahvenen 3 ja hauen vain 1. Suuret haukisaaliit ovat tietysti mukavia, mutta kilpailun ratkaisee usein kuhasaalis ja niin kävi nytkin. Kilpailun voitti suurimman kuhasaaliin saanut Eija ja Kari Uusituvan venekunta. Heillä oli kuhaa 11,8 kíloa, haukea 13,5 kiloa ja ahventa 2 kiloa. Toiseksi tulleella Sami Viljasen, Elmeri Syrjäsen ja Jami Myllärin venekunnalla oli haukia yli 52 kiloa, mutta kuhaa vain vajaa 4 neljä. Kolmannella sijalla olleella Antti Sillanpään ja Sakari Sillanpään venekunnalla oli haukia peräti 55 kiloa, mutta ei lainkaan kuhaa.

Tuloslistan alkupää oli seuraava:

1. Kari ja Eija Uusitupa, Vimpeli, 77976 pistettä.

2. Elmeri Syrjälä, Sami Viljanen ja Jami Mylläri, Kauhajoki, 74124 pistettä

3. Juha, Antti ja Sakari Sillanpää, Veteli, 68176 pistettä.

4. Jouni Rientonen, Teemu Ylihärsilä ja Robin Rientonen, Lapua, 64370 pistettä

5. Jari Hernesniemi, Pekka Jokela ja Päivi Savola, Lappajärvi, 58884 pistettä

6. Ville Ojala, Joni Viitala, Jami Mäntylä ja Jussi Hietanen, Vaasa, 57542 pistettä.

7. Vilho Vanhatupa, Tapani Vanhatupa ja Kristian Ojala, Lappajärvi, 54750 pistettä.

8. Mika Mäenpää, Kari, Mika ja Juha-Matti Pihlajamäki, Seinäjoki, 49362 pistettä.

9. Rami Renko ja Ville Reinikka, Seinäjoki, 48614 pistettä

10. Miikka ja Aimo Paalijärvi, Kokkola, 47446 pistettä.

Todettakoon, että saaliskalat säilötään heti pyydystämisen jälkeen jäihin ja ne menevät ihmisravinnoksi, tällä kertaa Nurmeksen Kalan kautta. Toteanpa senkin, että monta tapahtumaa nähneenä ja järjestäneenäkin, uistelukisojen järjestelyt sujuivat lähdöstä maaliin ja punnitukseen erittäin sujuvasti ja mallikkaasti.

Heikki Salmela

juttua muokattu 18.6. klo 8.45; kala-auton kuljettaja oli Pielisjärveltä, edustaen Nurmeksen kalaa.

Luitko jo nämä jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/06/15/veneilijoille-valiaikais-ja-pitkaaikaispaikkoja-vierasvenesatamassa
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/06/14/vuonna-84-syntyneiden-luokkakokousta-vietetaan-vimpelissa
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/06/14/kylaseuran-tapahtumissa-paasee-tutustumaan-kalastukseen-ja-sukututkimukseen
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.