Veneilijöille väliaikais- ja pitkäaikaispaikkoja vierasvenesatamassa

–Aallonmurtajan puolelle tulee vielä lisää venepaikkoja erilaisella kansirakenteella, kertoo Juha-Matti Näykki.
–Aallonmurtajan puolelle tulee vielä lisää venepaikkoja erilaisella kansirakenteella, kertoo Juha-Matti Näykki.
–Aallonmurtajan puolelle tulee vielä lisää venepaikkoja erilaisella kansirakenteella, kertoo Juha-Matti Näykki.
–Aallonmurtajan puolelle tulee vielä lisää venepaikkoja erilaisella kansirakenteella, kertoo Juha-Matti Näykki.

LAPPAJÄRVEN Nykälänniemessä syksyllä 2023 alkanut vierassataman rakennusprojekti on loppusuoralla.

–Valitettavasti satama avautuu vasta loppukesästä, heinä-elokuun vaihteessa, koska urakka-aika loppuu heinäkuun lopussa, harmittelee Lappajärven kunnan tekninen johtaja Juha-Matti Näykki.

–Tähän ei oikein voida välimalliratkaisua tehdä, sillä tämä on kuitenkin työmaa-alue. Ei ole kenenkään edun mukaista, että luvataan paikkoja ja sitten joudutaan veneilijöitä käännyttämään rannasta, kun niitä ei olekaan riittävästi tarjolla. Koska sataman käyttöaika on tänä kesänä lyhyempi, määritelty maksukin tulee olemaan pienempi, Näykki vakuuttaa.  

Alue on ruopattu yli 2,5 metriä syväksi kauttaaltaan. Käytössä on 32 venepaikkaa, joista 22 on kausipaikkoja ja 10 päiväpaikkaa. Näykin mukaan hinnoittelu on pyritty pitämään kuluttajaystävällisenä ja kilpailukykyisenä. Päiväpaikan hinta on 10 euroa vuorokausi + arvonlisävero ja vuosihinta 200 euroa plus arvonlisävero. Satamaan tulee sähköinen varausjärjestelmä, josta näkee vapaana olevat paikat, jonka kautta voi tehdä ja maksaa varauksen. Venesatamaan on rakennettu hyvä ja toimiva veneenlaskupaikka ja tulossa on vielä parkkipaikka.

–Voi aamulla mökkirannassa tarkistaa, onko satamassa tilaa ja lähteä Nykälänniemeen vaikka lounaalle.

Vierasvenesatama on kunnan oma investointi ja maksaa noin 534 000 euroa.

–Tämä on kunnan matkailustrategian mukainen investointi ja toiveena on, että veneilykulttuuri lisääntyisi täällä Lappajärvellä. Tämän lisäksi meillä on venepaikat täynnä, joten uskon, että satama tulee tarpeeseen. Kunnan toiveena on, että tällä pystytään lisäämään palveluiden määrää ja ihmisen joustavaa liikkumista, tällä kertaa veneellä. Toivotaan, että käyttö on aktiivista ja että ihmiset uskaltaisivat ottaa varauksen ja lähteä kokeilemaan. Toivotan kaikille hyvää veneilykesää.

Sataman rannanpuoleiset rakenteet ovat lähes valmiit. Tulossa oleva asfaltoitu parkkipaikka parkkiruutuineen kruunaa sataman ilmeen.
Sataman rannanpuoleiset rakenteet ovat lähes valmiit. Tulossa oleva asfaltoitu parkkipaikka parkkiruutuineen kruunaa sataman ilmeen.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.