Kirkkoveneeseen noustiin uudelta laiturilta

Julkaistu:

LAPPAJÄRVI-SOUTU järjestettiin viime torstaina. Perinteisestä kuntoilutapahtumasta vastasi Lappajärven Veikkojen hiihto- ja soutujaosto.

Yksitoista soutajaa ja perämies nousivat niin sanottuun kirkkoveneeseen. Lähteminen sujui helposti, sillä käytössä oli uusi laituri Nykälänniemen kärjessä.

LaVen hiihto- ja soutujaoston puheenjohtaja Matti Etelämäki kertoi, että laiturin rakensivat jaoston jäsenet sekä muutama muu talkoolainen.

–Aloitimme rakentamisen viime kesänä ja saimme sen nyt valmiiksi. Tuohon viereen vain tarvitaan vielä soraa tai nurmikkoa.

Laiturin päähän jaosto osti metallisen ulkotulisijan, jossa pystyy paistamaan makkaraa ja keittämään kahvit.

JAOSTOLLA on kaksi kirkkovenettä, joista uudempaa käytettiin Lappajärvi-soudussa. Siihen mahtuu 14 soutajaa ja perämies.

LaVen hiihto- ja soutujaosto on jo pitkään hankkinut varoja järjestämällä monenlaisille ryhmille souturetkiä. Esimerkiksi tänään keskiviikkona vieraana on yli sadan kilometrin päästä porukka viettämässä työhyvinvointipäivää.

–Hoidamme heille soutulenkin ja keitämme nokipannukahvit. He yöpyvät Kivitipussa. Tällaisesta toiminnasta hyötyvät molemmat.

VIERESSÄ sijaitsee talas eli venekatos. Sen hiihto- ja soutujaoston talkoolaiset saivat valmiiksi pari kolme vuotta sitten. Etelämäki kiittelee Lappajärven kunnan edustajien asennetta.

–Kunnan puolelta suhtauduttiin myönteisesti, kun haimme lupia rakentamista varten, ja kunta myös jonkin verran avusti taloudellisesti.

Lappajärvi-soutu oli viimeinen osa kunnan ja LaVen organisoimasta Kuntoneliöstä. Sitä edelsivät kevättalvella Kraatterihiihto, keväällä Tulivuorijuoksu ja kesällä Lappajärven ympäripyöräily.

Kymmenen kilometrin soudun saa suorittaa muutenkin kuin Lappajärvi-soudussa, siis omalla veneellä ja omalla ajallaan. Kunnan vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela arvioi, että ensi vuonna Kuntoneliön suoritukset voi mahdollisesti tehdä entistä vapaammin varsinaisten neljän kuntoilutapahtuman ulkopuolella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.