Lavettarilla kolmen pelin viikko

Pelinjohtaja Jaakko Kultalahden viuhkassa on merkki päällä. Tällä kertaa Sanna Särkijärvi kotiuttaa kierrenäpillä. Kuva: Tero Siivola.
Pelinjohtaja Jaakko Kultalahden viuhkassa on merkki päällä. Tällä kertaa Sanna Särkijärvi kotiuttaa kierrenäpillä. Kuva: Tero Siivola.
Pelinjohtaja Jaakko Kultalahden viuhkassa on merkki päällä. Tällä kertaa Sanna Särkijärvi kotiuttaa kierrenäpillä. Kuva: Tero Siivola.
Pelinjohtaja Jaakko Kultalahden viuhkassa on merkki päällä. Tällä kertaa Sanna Särkijärvi kotiuttaa kierrenäpillä. Kuva: Tero Siivola.
VIIDEN päivän aikana pelatut kolme Ykköspesiksen ottelua kartuttivat Lappajärven Veikkojen pistetiliä viidellä sarjapisteellä. Veikot kohtasi vahvasti pudotuspeleihin matkaavan Tyrnävän Tempauksen kahdesti ja Seinäjoen Maila-Jussit kerran.

LaVe–TyTe 2–0 (2–0, 16–8)

Ensimmäinen osa Tyrnävää vastaan Veikkolassa oli Lavettarien näytöstä. Ensimmäisellä jaksolla tilanteet ja juoksut olivat kortilla. LaVen ulkokenttä ei antanut vieraille mahdollisuuksia juoksujen tekoon. Emäntien Aliisa Yli-Kortesniemi kotiutti kahdesti, mikä riitti jaksovoittoon.

Jutta Kuoppala vapautti toisella jaksolla Veikkojen pelin pamauttamalla kakkosjatkeelta pallon maisemiin. Tästä käynnistyi kotijoukkueen rynnistys. Kun sisäpeli kulkee, niin silloin onnistuu kaikki. Lavettarille pallot pyörivät suotuisasti. Juoksuja syntyi niin hyvillä kuin osittain epäonnistuneillakin lyönneillä. Kolmessa sisävuorossa niitä kirjattiin 16 kappaletta. Päätösvuorossa vieraat pääsivät vähän kaventamaan, mutta suurta uhkaa siitä ei enää ollut.

Veikkojen lukkari Aliisa Yli-Kortesniemi piti pelin alkupuolella hyvin Tempauksen kurissa sekoittamalla sen sisäpelin täysin. Hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana.  Juulia Kuoppala oli toinen palkittu. Kaksoissisarensa tavoin hän pisti kakkospuolelta pallon läheiselle leikkikentälle tyhjäten pesät.

Uusintaottelu meni tiukille

TyTe–LaVe 1–2 (2–5, 8–3 ,0–0, 1–2)

Parin nukutun yön jälkeen samat joukkueet kohtasivat Oulunsalossa Tyrnävän kotipelissä. Kamppailu venyi nyt kotiutuskilpailuun, ennen kuin voittaja ratkesi. Siinä Lavettaret veti hyvällä ulkopelillä pitemmän korren.

Avausjaksolla Tyrnävä sai ainoat juoksunsa harhahitolla. Sanna Särkijärvi ja Jenna Kallio auttoivat kahdella kotiutuksella Veikot jaksovoittoon. Ulkopeli piti nuoren lukkari Amanda Tuomelan johdolla hyvin.

Jaksotauko on kadottanut kesän peleissä useamman kerran LaVen vireen. Toisen jakson kaksi ensimmäistä ulkovuoroa ja seitsemän annettua juoksua veivät mahdollisuudet täyteen pistepottiin. Sen jälkeen joukkue kokosi itsensä ja esitti varmaa ulkopeliä. Se antoi uskoa supervuoroon ja kotiutuskilpailuun.

Supervuoro pelattiin sopuisasti juoksuitta. Kotarissa Tempaus aloitti sisältä. Vasta viimeinen eli viides pari sai aikaan juoksun. Yhdellä kotiutuksella hyvin harvoin voitetaan peli. Anni Kangas tasoitti heti vieraiden ensimmäisenä lyöjänä. Kolmannen parin Saana Lahti sinetöi Veikkojen voiton.

Jutta Kuoppala jatkoi hyviä otteitaan ja tuli palkituksi. Ensimmäisen jakson avainhahmo Jenna Kallio oli toinen palkittu.

Seinäjoki piti pisteet

SMJ–LaVe 1–0 (7–5, 5–5)

Seinäjoen Maila-Jussit on ainut Ykköspesiksen pohjoislohkon joukkue, miltä Lavettaret ei ole saanut pistettäkään. Seinäjoella pelatussa joukkueiden toisessa kohtaamisessa pisteriisto olisi ollut mahdollinen, mutta se jätettiin käyttämättä.

Kunnari näyttelivät pääosa avaralla stadionilla pelatussa pelissä. Maila-Jussien Minttu Kurtti kuritti Veikkojen takakenttää toisessa vuorossa 1+3 tuottaneella läpilyönnillä. Veikkojen hyvään lyöntivireeseen viime peleissä päässyt Aliisa Yli-Kortesniemi toi läpärillään kolmannessa vuorossa joukkueensa kahden juoksun päähän, mutta tämä ei riittänyt jaksovoittoon.

Kaksi harhaheittojuoksua toisen vuoron alkuun ei näyttänyt lupaavalta vihreäpaitojen kannalta. Lavettaret nousi kuitenkin heti tasoittavallaan taistelemaan jaksovoittoa kotiuttajiensa Sanna Särkijärven ja Saana Lahden suorituksilla. Myös kärkietenijät Neea Mattila ja Saana Kamppinen iskivät juoksut. Kotijoukkueen Tea Hämeenkorpi ei halunnut joukkueensa puolesta antautua, vaan tasoitti tilanteen 1+1 juoksua tuottaneella puhkaisulla.

Veikot loi vielä kolmannessa vuorossa paineen päälle, mutta Jussien lukkari Johanna Karjanlahti veti pitemmän korren irrottamalla vihreäpaidan kolmoselta taktisella väärällä. LaVe tuhri viimeisen sisävuoronsa täysin, eikä kunnon yritystä enää ollut tilanteen luomiseen.

Veikkojen Saana Lahti onnistui jokaisessa sisäpelisuorituksessaan, 6/6 ja kaksi lyötyä juoksua. Aliisa Yli-Kortesniemi esiintyi ensimmäistä kertaa Veikkojen kokoonpanossa kolmospolttajana. Sisällä hän pelasi myös luotettavasti, 1+1, kaksi tuotua ja tehot 7/7. Molemmat naiset palkittiin.

Tämän kauden pelit alkavat olla kohta taputeltu. Kaksi vääntöä on vielä edessä. Lavettaret matkustavat torstaina Raaheen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi ja ensi keskiviikkona  Kirittärien Akatemia saapuu Veikkolaan.

Reijo Kärnä

Lisää pesisjuttuja:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.