Veto mellasti Hyvinkäällä

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Tahko-Veto 0-2 (1-14, 4-6)

Vimpelin Veto teki Hyvinkään Tahkosta selvää jälkeä miesten Superpesiksen kahinassa. Veto aloitti ensimmäisen jakson riehumisen heti avausvuorossa siirtymällä neljän juoksun johtoon. Komein, kolme juoksua tuottanut pommi, lähti Jukka-Pekka Vainionpään mailasta. Myös loppujakso Pihkalan pesäpallostadionilla oli Vedon mellastusta, kunnarin jaksolla kiersi Vainionpään lisäksi Mikko Kanala.

Toisella jaksolla Tahko nappasi johdon ensimmäisessä sisävuorossaan. Vedon kolmen juoksun kuittaus tuli heti tasoittavalla, kotiutuksista kaksi Janne Mäkelälle ja yksi Matias Rinta-aholle. Tahko ei antanut periksi, vaan väänsi itsensä toisessa vuorossa jälleen juoksun johtoon. Sinivalkoiset näyttivät kuitenkin kolmannessa vuorossa, miksi Veto on sarjakärjessä. Voittoon tarvittavat juoksut iskivät kaksi kertaa onnistunut Mäkelä ja kertaalleen kotiuttanut Kanala.

Kolmostilanteet Vedolle murhaavasti 30-7. Kotiutusosaston ykkönen oli Mäkelä kahdeksalla lyödyllä juoksulla, etenijäpuolen vikkelin oli Olli Heikkala viidellä tuodulla juoksulla. Palkintoraati muisti ykköspystillä Juho Heikkalaa.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen veti taistelun yhteen ytimekkäästi.

– Parasta sisäpeliä, mitä olen kokenut koskaan Hyvinkäällä, ja myös ulkopeli toimi. Silti ensimmäisen jakson lukemat ovat jonkin aikaa kivoja, loppujen lopuksi niillä ei ole kuitenkaan ole tekemistä itse pelin kanssa.