Uusimmat kesäblogit:

Tapahtumarikas peli Saarikentällä  

Lavettarien Neea Mattila, Jutta Kuoppala ja Jaakko Kultalahti siivittivät Lännen voittoon naisten Ykköspesiksen ensimmäisessä arvo-ottelussa. Kuva: Minna Kuoppala.
Lavettarien Neea Mattila, Jutta Kuoppala ja Jaakko Kultalahti siivittivät Lännen voittoon naisten Ykköspesiksen ensimmäisessä arvo-ottelussa. Kuva: Minna Kuoppala.

LaVe-SMJ 0–2 (6–7, 9–11) 

YHTENÄ osana Pesisfestivaaleja Lappajärven Veikot ja Seinäjoen Maila-Jussit ottivat mittaa toisistaan Vimpelin Saarikentällä naisten Ykköspesiksen pelissä. Pohjoislohkon keskikastin joukkueet tarjosivat vaiherikkaan ottelun. Juoksuja iskettiin hyvillä lyönneillä ja saatiin myös vastustajan avustuksella yhteensä 31. Missään vaiheessa ei voinut olla varma siitä, kumpi vie pinnat. 

Jussit karkasi heti ensimmäisessä vuorossa neljän juoksun johtoon. Lavettaret ei tuosta hätkähtänyt, vaan kokosi rivinsä. Kahdessa seuraavassa vuorossa ulkopeli piti. Aliisa Yli-Kortesniemi ja Mari Rintala onnistuivat kotiutuksissaan. Jutta Kuoppala iski vielä palon jokeen, niin silloin näytti hyvältä. Sanna Särkijärvi antoi oman panoksensa LaVen juoksusarakkeeseen. Seinäjoen nuori jokerikotiuttaja Julia Ritola oli kuitenkin toista mieltä ja hallituilla haastoilla Veikkojen polttolinjaan ratkaisi jakson vieraille. Hän löi kolme juoksua tärkeään paikkaan.  

Oona Winter kastoi pallon puolestaan toisen jakson alkajaisiksi kahden juoksun arvoisesti. Emäntien Jenna Kallio siirsi puolestaan joukkueensa 3–2 johtoon läpilyönnillä keskeltä kenttää kunnarin ja kaksi juoksua tuottaneella iskulla. Toinen vuoropari oli varsin värikäs. Jussit napsi viisi juoksua yksittäisillä kotiutuksilla, mitä Lavettaret lähti sitten kuromaan umpeen sisävuorollaan.  

Kallio yllätti jälleen jussikopparit. Nyt pallo ei vierinyt aivan jokeen saakka ja taululle kirjattiin kaksi juoksua. Anni Kangas ja Sanna Särkijärvi toivat vielä Veikot taisteluun mukaan. Kahden vuoron jälkeen tilanne oli 7–7. Seinäjoki avasi kolmannen vuoron pelottavasti. Fanni Tuuri kiersi kunnarin ja Julia Ritola kotiutti kahdesti. Hän löi pelissä kaikkiaan kuusi juoksua.  

PÄÄTÖSVUOROSSA Veikot loi vielä hyvän painostuksen neljän juoksun tappioasemassa, mutta Kankaan ja Anna-Eliisa Pukkisen lyömät juoksut eivät riittäneet pisteisiin. Vaikka LaVe löi juoksuja 15, niin siitä huolimatta sisäpeli takkuili. Kopinnosto- ja merkkivirheitä tuli aivan liikaa. Ulkopelissä huolimattomuus- ja räpylävirheet mahdollistivat Jussien voiton. 

Jutta Kuoppala pelasi jälleen hyvän pelin. Hänen ulkopelinsä oli varmaa ja sisäpelin onnistumisesta kertovat tehot mailan varressa, 12/14. Jenna Kallio oli Veikkojen toinen palkittu ja vakuuttavin sisäpelaaja, 1+4/1, 8/9 ja onnistumisprosentti 89. 

Keskiviikkona Raksilan Likat Oulusta saapuvat Veikkolaan. Oulu johtaa Ykköspesiksen pohjoislohkoa. Kevätkierroksella se voitti täpärästi LaVen supervuorossa. Tänään tiistaina Tyrnävän Tempaus on Veikkojen vieraana. Pelit alkavat kello 18. Kuinka käy peleissä? Sen näet, kun tulet kannustamaan ja jännittämään paikan päälle. 

Länsi vahvempi Ykköspesiksen arvo-ottelussa  

Itä-Länsi 12 (0–1, 8–6, 0–1) 

NAISTEN ensimmäisessä Ykköspesisksen Itä-Lännessä Lappajärven Veikkojen trio Jutta Kuoppala, Neea Mattila sekä kakkospelinjohtana toiminut Jaakko Kultalahti siivittivät joukkueensa arvo-otteluvoittoon.  

Peliä ennakoitiin tasaiseksi ja sitä se olikin. Jutta Kuoppala toi avausjakson ainoan juoksun Emilia Mattilan lyönnillä. Toisella puolikkaalla pelaajien jännitys vapautui molemmin puolin.  Sisäpeli aukesi ja yleisö pääsi nauttimaan juoksujen teosta. Itä vei jakson 8–6. 

Supervuorossa Lännen ulkopeli oli rautaa. Itä jäi nollille.  Hyvin vastuuta saaneesta Lavettarien nopeasta kärkikaksikosta sai nyt puolestaan Neea Mattila tuulettaa voittoa ratkaisujuoksun tuojana. 

Jutta Kuoppala palkittiin kentän parhaan ansaitusti. Sisäpelissä hänen tehonsa olivat yksi tuotu ja kärkilyönnit 8/9 eli 86%. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.