Uusimmat kesäblogit:

Nelimarkka-museossa tarjolla nykytanssia 

Riina Kalmi ja Marcia Liu toivottavat katsojat tervetulleiksi esitykseen. Sisäänpääsy on maksuton.
Riina Kalmi ja Marcia Liu toivottavat katsojat tervetulleiksi esitykseen. Sisäänpääsy on maksuton.

HEINÄKUUSSA Alajärven Nelimarkka-museossa työskentelevät residenssitaiteilijoina isojokinen Riina Kalmi ja Brysselistä Suomeen tullut Marcia Liu

Tanssitaiteilijat ovat valmistelemassa ensi vuonna ensi-iltaan tulevaa laajempaa tanssiteosta nimeltään Gods, Ghosts and Gangsters. Alajärvellä työskennellessään he halusivat esittää tanssiteoksesta vajaan tunnin esityksen. Se esitetään keskiviikkona 26.7. kello 16 Nelimarkka-museolla. 

Riina Kalmi kertoo, että teos astuu käsittämättömän, tuntemattoman ja näkymättömän maailmaan sekä muistamisen prosesseihin, jotka ylläpitävät nykyisyyttä ja rakentavat tulevaa. He tutkivat kehoa sammiona, joka säilöö ja kantaa aikaa. Kehon muistista nousevat tarinat ohjaavat teosprosessia ja linkittävät sen henkilökohtaisten muistojen lisäksi yhteisiin, ajan ja paikan ylittäviin, jaettuihin muistoihin.  

Kalmi kertoo, että esitys on suunnattu aikuisille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita museolle. Siinä kaksi nykytanssijaa yhdistelee tanssiin visuaalisia elementtejä ja tarinan kerrontaa. Äänisuunnittelusta vastaa italialainen Clelia Patrone. 

Tanssiteoksen varsinaista esityspaikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Kalmi sanoo tanssijoiden työskennelleen paljon Pohjanmaalla. Siitä syystä he toivovat, että ensiesityskin voisi toteutua Pohjanmaalla. 

Aino Alppinen 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.