Kesän uimakausi kuumimmillaan – Järviseudulla uimapaikoissa on valinnanvaraa

Aurinkoinen, lämmin sää oli houkutellut Lappajärven Nykälänniemen rannalle väkeä. Rannalta löytyy pukukopit, läheisyydestä ravintolapalvelut ja muun muassa polkuveneen vuokrausta. Vesijetit olivat kuvauspäivänä rantautuneet hiekalle.
Aurinkoinen, lämmin sää oli houkutellut Lappajärven Nykälänniemen rannalle väkeä. Rannalta löytyy pukukopit, läheisyydestä ravintolapalvelut ja muun muassa polkuveneen vuokrausta. Vesijetit olivat kuvauspäivänä rantautuneet hiekalle.
Aurinkoinen, lämmin sää oli houkutellut Lappajärven Nykälänniemen rannalle väkeä. Rannalta löytyy pukukopit, läheisyydestä ravintolapalvelut ja muun muassa polkuveneen vuokrausta. Vesijetit olivat kuvauspäivänä rantautuneet hiekalle.
Aurinkoinen, lämmin sää oli houkutellut Lappajärven Nykälänniemen rannalle väkeä. Rannalta löytyy pukukopit, läheisyydestä ravintolapalvelut ja muun muassa polkuveneen vuokrausta. Vesijetit olivat kuvauspäivänä rantautuneet hiekalle.

JÄRVISEUTU on nimensä mukaisesti lukuisten pienten järvien alue ja kaikilta paikkakunnilta löytyy useita yleisiä uimarantoja. Jokaiselle rantaelämästä ja uimisesta nauttivalle löytyy sopiva paikka vedessä viilentymiseen tai ajanviettoon rannalla. Kuntien ylläpitämiltä yleisiltä rannoilta löytyy pukukopit ja joiltain rannoilta myös wc. Monella rannalla on laituri ja muuta rantalomalle sopivaa aktiviteettia, kuten ravintolapalveluita, nuotiopaikka tai kota, beach volley -kenttä, sup-lautojen vuokrausta ja jopa tilaussauna. Tarkemmat uimarantakohtaiset tiedot löytyvät kuntien omilta internet- ja visit-sivuilta.

Heinäkuun kuumimpaan loma-aikaan uimareita huolettaa järvien sinilevätilanne, joka ei vielä tälle kesälle ole hälyttävä. Sinilevä kertoo järven rehevöitymisestä ja aurinkoinen ja lämmin sää saa sinilevän runsastumaan ja nousemaan pintaan. Osa sinilevistä on myrkyllisiä ja sinileväpitoinen vesi voi aiheuttaa iho-oireita, pahoinvointia ja silmien ärsytystä. Myrkyllisten sinilevien tunnistaminen silmämääräisesti on vaikeaa, joten kaikkea sinilevää olisi syytä varoa eikä sinileväpitoisessa vedessä tule uida eikä sitä tule käyttää pesu-, kastelu- ja saunavetenä. Ajankohtaista tietoa sinilevätilanteesta saa netistä vesi.fi- ja jarviwiki.fi-sivustoilta. Järvi-meriwiki-verkkopalveluun tallennetaan valtakunnalliset havainnot ja kansalaiset voivat ilmoittaa myös omia havaintojaan Havainto-lähetti verkkosovelluksen kautta.

Lähteet: Kuntien omat internet- ja visit-sivut, www.vesi.fi, www.jarviwiki.fi

Ajankohtainen sinilevätilanne www.vesi.fi https://www.vesi.fi/karttapalvelu/?theme=layernames_cyanobacteria_ulkoliikuntafi&teema=sinilevatilanne ja www.jarviwiki.fi

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

https://www.jarviwiki.fi/wiki/Sinilev%C3%A4tilanne
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA