Suvipäivillä Purmojärven rannassa oli mainio mahdollisuus meloa

Kauko Huhtaluhdan opastuksella Iida Peltoluhta ja Neea Rintala kokeilivat kahden hengen kajakkia täydellisessä säässä.
Kauko Huhtaluhdan opastuksella Iida Peltoluhta ja Neea Rintala kokeilivat kahden hengen kajakkia täydellisessä säässä.
Kauko Huhtaluhdan opastuksella Iida Peltoluhta ja Neea Rintala kokeilivat kahden hengen kajakkia täydellisessä säässä.
Kauko Huhtaluhdan opastuksella Iida Peltoluhta ja Neea Rintala kokeilivat kahden hengen kajakkia täydellisessä säässä.

KAKEN KANOOTIT rantautuivat Purmojärvelle Suvipäivien torstaina 27. kesäkuuta.  Purmojärvi näytti parastaan ja aurinko paistoi melkein peilityynellä järvellä. Suvipäivien suvimelonnat kiinnosti ihmisiä, sillä noin 50 henkilöä saapui kokeilemaan ja tutustumaan melontaan Kaken opastuksella. Tapahtuman tarjosi Kauhavan liikuntapalvelu.

–Täällä Kortesjärvellä on aina sellaista tekemisen meininkiä ja tiesin, että tänne tulee nyt paljon väkeä kun moni taho mainosti omilla facebook-sivuillaan tätä tapahtumaa. Se on aina ilahduttavaa huomata kuinka porukka pelaa yhteen, kiitteli Lakeuden elämyspalvelun yrittäjä Kauko Huhtaluhta, joka järjesti melontaopastuksen.

Innokkaita melojia riitti ja moni kokeili lajia ensimmäistä kertaa. Kaken opastuksella kaikki sujui hyvin ensikertalaiseltakin. Näkyi iloisia ja innostuneita ilmeitä ja onnistumisen kokemuksia. Siitähän näissä monesti onkin kysymys, mahdollisuudesta kokeilla jotain erilaista matalankynnyksen taktiikalla.

–Olen tuntenut Kaken jo omista rippikouluajoistani ja nyt tuli tilaisuus tulla kokeilemaan melontaa tänne Purmojärvelle. Tykkäsin kyllä kovasti ja suuri vaara on, että menen toistekin, naurahtaa Eero Pukkila Alahärmästä.

Kaukon rohkaisemana nuori ensikertalainen pojankossikin kokeili meloa yksin. Tukevalla kajakilla oli helppoa mennä. Voisi ajatella, että auringonpaistekaan ei pärjännyt pojan ilmeelle, joka kirkastui onnistumisen riemusta ja kokemuksesta.

–Olen harrastanut melontaa 35 vuotta ja 25 vuotta minulla on ollut toiminimi Lakeuden Elämyspalvelu. Vuosikymmenten kokemuksella minulta onnistuu melontaretket sekä virkistys- ja tykypäivät. Leirille ja erilaisiin tapahtumiin on saatavilla kirveenheittoa, veitsenheittoa, jousiammuntaa ja vaikka ruoskan käytön opetusta. Kaikissa lajeissa saa itse testata ja kokeilla, eikä tarvitse vain sivusta seurata, kertoo Kauko Huhtaluhta.

Sirpa Kiviaho

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA