Tulivuorihiihto käydään Lappajärven jäällä 3. maaliskuuta

Tulivuorihiihdon latua pyritään pitämään auki hiihtolomalaisille. Kuva: Pasi Rauhaniemi.
Tulivuorihiihdon latua pyritään pitämään auki hiihtolomalaisille. Kuva: Pasi Rauhaniemi.
Tulivuorihiihdon latua pyritään pitämään auki hiihtolomalaisille. Kuva: Pasi Rauhaniemi.
Tulivuorihiihdon latua pyritään pitämään auki hiihtolomalaisille. Kuva: Pasi Rauhaniemi.

–TÄNÄ VUONNA järjestämme Tulivuorihiihdon perinteisellä tyylillä sunnuntaina kolmas maaliskuuta   lähtöpaikkana Salmensillan Kalasatama, Lappajärven Veikkojen hiihto- ja soutujaoston puheenjohtaja Etelämäki tiedottaa.

Vain kerran tapahtuma on järjestetty Hernesniemen radalla, yli viisikymmentä kertaa jäällä. Jos huollossa oleva jaoston latukone saadaan kuntoon, niin jäälatu pyritään pitämään auki hiihtoloman ajan. Ladun sivulla voi sivakoida vapaalla tyylillä oma 20 kilometrin laturetki itselleen sopivaan aikaan ja saada osallistumismitali maksettuaan tapahtumapäivänä. Se on samalla Lappajärven Kuntoneliön osasuoritus.   

Etelämäen lisäksi jaostossa arvokasta talkootyötä tekevät Hannu ja Jaakko Niemelä, Anita Salo, Esko Saarenketo, Johannes Laakso, Risto Alalantela, Risto Olli sekä muut hiihtourheilun ystävät.

Seuraavat nappulahiihdot jaosto järjestää Kivitipun rannassa lauantaina 24. helmikuuta. 

Tulivuorihiihto on tullut omaleimaiseksi osaksi elävää paikallista kulttuuriperintöä, mihin liittyy Etelämäellä monia muistoja.

–Olikohan se ihan ensimmäisiä laduntekoja, kun jo edesmennyt Veikko Pietilä ajoi kelkkaa ja liikuntasihteeri Antero Koivunen oli perässä suksilla. Ahvenniemessä loppui bensa, ja ei muuta kun hakemaan Honkaniemestä bensaa!  

Mainos

Hiihtäjä säikähti peuralaumaa Hernesniemessä

–JOS en olisi hidastanut vauhtia, niin olisi pian karvat pöllähtäneet, kuvaa lappajärveläishiihtäjä kokemustaan.

Hän oli hiihtämässä Hernesniemessä auringonlaskun aikaan 12 asteen pakkasessa. Luisto hieman jäisellä ladulla oli hyvä, kunnes oli tulla äkkipysäytys. Golfkentän vieressä hän oli törmätä ladulla noin viidentoista metsäpeuran laumaan.

–Ehkä peurat arvioivat vauhtini loivassa alamäessä väärin, hän pohtii.

Matti Etelämäki on itsekin nähnyt eläinten jälkiä Hernesniemessä. Kun kevättalvella metsäladuilla tulee roskaongelmaa neulasten ja risujen putoillessa lumeen, niin Etelämäen tekee mieli suunnata hohtavana kimaltelevalle järven jäälle, Tulivuorihiihdon reitille Kärnänsaaren ympäri.

Tapani Tyynelä

Muistoja aiemmista Tulivuorihiihdoista

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.