Tulivuorihiihto suksittiin hyvissä olosuhteissa

Tulivuorihiihtoon osallistui 44 hiihtäjää. Kuva: Ida Länsimäki.
Tulivuorihiihtoon osallistui 44 hiihtäjää. Kuva: Ida Länsimäki
Tulivuorihiihtoon osallistui 44 hiihtäjää. Kuva: Ida Länsimäki.
Tulivuorihiihtoon osallistui 44 hiihtäjää. Kuva: Ida Länsimäki

Tulivuorihiihto sivakoitiin vaihteeksi hyvän sään aikana. Olosuhteiden kanssa järjestäjät ovat joutuneet useana talvena haastamaan luonnon voimat. Lappajärven jäälle ladun teko ei aina ole ollut helppoa. Onneksi pari viikkoa sitten satanut korttelin lumikerros säilyi viime viikon suojasäiden yli, eikä vesi noussut jäälle.

Parin asteen pakkassäässä järjestetty 52. Tulivuorohiihto houkutteli 44 hiihtäjää kiertämään Kärnänsaaren. Näistä 16 starttasi kilpasarjassa tavoittelemaan pokaaleja ja laturetkelle osallistui 28 suksittelijaa.

Kilpailun nuorin, 16- vuotias, Konsta Salminen Keuruulta kiersi reitin liukkaimmin ja näytti, ettei edellispäivän nuorten SM- hiihdot painaneet jäsenissä. Tulivuorihiihdossa aiemminkin mukana ollut Jori Selkämaa taipui viidellä sekunnilla. Jussi Uitto ja kuusikymppisten Tommy Haglund alittivat myös tunnin rajan selvästi.

Naisten sarjassa nähtiin kova taistelu kahden entisen lappajärveläisen välillä. Sanna Salminen omaa sukua Timo lykki viisi sekuntia Päivi Etelämäkeä ennen maaliin.

Reijo Kärnä

Tuloksia: 

Miehet yleinen: 1) Konsta Salminen, Keuruun Kisailijat, 55.05, 2) Jori Selkämaa, Oma SP, 55.10, 3) Jussi Uitto, Seinäjoki, 56.31, 4) Joel Knif, Ekorrens Bil, 1.00.08, 5) Janne Kottari, Evijärvi, 1.07.46, 6) Janne Autio, KJV, 1.15.10, 7) Timo Niemenmaa, Konnevesi, 1.20.42, 8) Aleksander Nakonechnyi, Kyrkkäri Surf Team, 1.24.35, 9) Jani-Petteri Aho, Kyrkkäri Surf Team, 1.31.52 

Naiset 40: 1) Sanna Salminen, LaVe, 1.16.32, 2) Päivi Etelämäki LaVe 1.16.37 

Miehet 50: 1)Tommy Haglund, Ekorrens Bil, 56.31 

Miehet 60: 1) Ossi Laurila, LaVe, 1.07.15 

Miehet 70: 1) Markku Kankaanpää, Härmän Seudun Hiihtäjät, 1.05.15, 2) Sauli Honkola, Pietarsaaren Hiihtäjät, 1.08.24, 3) Matti Etelämäki, LaVe, 1.39.52 

Palkituilla on hymy herkässä. Tulivuorihiihdon kolme nopeinta Jori Selkämaa (vas.), Konsta Salminen ja Jussi Uitto Kuva: Ida Länsimäki. 

Tässä hiihdon tunnelmia vuodelta 2021

Ja viime vuonna näin

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.