Tulivuorihiihto hiihdettiin haastavissa olosuhteissa

Kärkikolmikko Tommy Haglund (vas), Ari Orava ja Harri Ala-Lahti haasteellisen kilpailun jälkeen. Kuva: Piritta Kärnä-Jantunen

Julkaistu:

Aihe:

Järjestäjiä ilmojen haltija ei päästänyt todellakaan helpolla. Kun laduntekoon päästiin helmi-maaliskuun vaihteen sohjokelien jälkeen pakkasten tultua, niin lunta pyrytti liikaakin. Kisaa edeltävän viikon lämpimät ilmat sulattivat lumia nopeasti ja tehty työ valui hukkaan. Toivottuja yöpakkasia ei saatu.

Seinäjoen Hiihtoseuran Ari Orava selvisi poikkeuksellisista olosuhteista nopeimmin lyöden kolmella sekunnilla useita kertoja Lappajärvellä hiihtäneen pietarsaarelaisen Tommy Haglundin ja toisen ikämieshiihtäjän Harri Ala- Lahden, SHS. Näiden kolmen tasaväkisen joukkoon nousivat vielä vajaa puoli minuuttia voittajalle jääneet Pekka Ollikainen, SHS ja Jussi Alakoskela Lapuan Notkeista Puuhevosista.

Naishiihtäjistä sitkein oli Koronaloppet Seinäjoen Eija Vesala, joka kukisti parila minuutilla Laihian Lujan Milla Vesalan. Laturetkisarjassa Kärnänsaaren kiersi 25 sitkeää kuntoilijaa.

Reijo Kärnä

Tulokset:

M yleinen: 1) Ari Orava SHS 1.11.49 2) Jussi Alakoskela Notkeat Puuhevoset 1.12.20 3) Jukka- Pekka Vesala Laihian Luja 1.20.46

M 50: 1) Tommy Haglund Ekorrens Bil 1.11.52 2) Pekka Ollikainen SHS1.12.16

M60: 1) Harri Ala-Lahti SHS 1.12.11 2) Johannes Laakso LaVe 1.35.15

M70: 1) Esko Hyyppä VHS 1.35.35 2) Matti Etelämäki LaVe 1.49.13

N yleinen 1) Milla Vesala Laihian Luja 1.37.00

N60: 1) Eija Vesala SHS 1.34.55

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.