• Kultakruunujuhlaan osallistui kuusi hiihtäjää, jotka olivat mukana voittamassa kruunun pysyvästi Evijärvelle 60 vuotta sitten: Esa Surma-aho, Armas Tampio, Ilmari Sulkakoski, Aimo Järvelä, Seppo Tampio ja Pauli Kujala.
  • Kultakruunu on jäljennös vanhasta eteläpohjalaisesta kruunusta, jolla 1800-luvulla on koristettu suuri joukko Laihian ja Jurvan morsiamia.
  • Antti Jutila tarinoi entisajan maakuntaviesteistä.
  • Jani Keto on Evijärven Urheilijoiden 2000-luvun menestynein hiihtäjä. Hänen on sijoittunut SM-tasolla nuorten sarjoissa kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon.
  • Tilaisuuden juontanut entinen hiihtäjä ja triathlonisti Teemu Vesala antoi Johanna Kujalalle ja Jyrki Järviselle hiihtäjäpatsaan kannustaakseen evijärveläistä hiihtoa kehittymään. ”Toivoisin, että jaettaisiin vuosittain joko parhaiten menestyneelle hiihtäjälle tai sitten henkilölle, joka on vienyt evijärveläistä hiihtoa eteenpäin.”
  • Kultakruunujuhla keräsi Evijärven koulukeskukseen 130 vierasta.

Maakuntaviestihiihdot olivat 60 vuotta sitten niin isoja juttuja, että niiden voittoja kannattaa muistella yhä

On kulunut 60 vuotta siitä, kun Evijärven ”mainehikkaat hiihtäjät” osoittivat voimansa maakuntaviestissä voittamalla Vaasa-lehden lahjoittaman kultakruunukiertopalkinnon lopullisesti omakseen. Tuota palaa evijärveläistä hiihtohistoriaa juhlittiin yhdessä koulukeskuksessa perjantaina.

Artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen. Kirjaudu lehden tilaustunnuksilla.

Jaa juttu: