Pääsiäisnäytelmä esitetään toisen kerran

Maria Stenman johtaa Lauluryhmä Laudamusta, jossa Hanna Honkaniemi laulaa. He esiintyvät huomenna tiistaina.

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN kirkossa esitetään huomenna tiistaina Jeesuksen tie ristille -näytelmä. Ensimmäisen kerran se toteutettiin vuosi sitten pääsiäisenä.

Esityksen ohjaa Lappajärven seurakunnassa nuorisotyönohjaajana työskentelevä Maria Stenman.

–Seurakuntalaisilta tuli toiveita, että se haluttaisiin nähdä uudestaan. Kysyin esiintyjiltä, mitä mieltä he olivat, ja lähes kaikki lähtivät uudestaan mukaan, Stenman sanoo.

Musiikillinen pääsiäisnäytelmä alkaa iltaseitsemältä. Kesto on noin neljäkymmentä minuuttia.

–Tilaisuuden pitää olla sen verran lyhyt, että lapsiperheetkin voivat saapua katsomaan. Viime vuonna nuorin yleisössä taisi olla yksivuotias.

Esiintyjistäkin viisi on lapsia seurakunnan teatterikerhosta.

TARINA alkaa Jeesuksen syntymästä ja päättyy tyhjään hautaan.

–Laulujen ja puheosuuksien avulla käydään läpi Jeesuksen elämänkaaren tärkeimmät tapahtumat.

Muutamat lauluista on tarkoitettu yhteislauluiksi yleisön kanssa.

–Sitä varten ohjelmalehtiseen otetaan yhteislaulujen sanat.

Suurin osa esiintyjistä tulee Lappajärveltä. Apujoukkoja Stenman hankki kotipaikkakunnaltaan Kaustiselta. Kolmihenkiseltä säestysryhmältä löytyy pitkä kokemus kaustislaisesta kansanmusiikista.

Tilaisuuteen ei liity kirkollisia toimituksia. Se on maksuton, mutta paikalla pystyy lahjoittamaan rahaa evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuu-keräykseen.

TIISTAIN pääsiäisnäytelmässä esiintyy 28 henkilöä, joista lähes puolet kuuluu Maria Stenmanin johtamaan Lappajärven seurakunnan Lauluryhmä Laudamukseen.

Stenman aloitti nuorisotyönohjaajana lokakuussa 2016. Lauluryhmän hän käynnisti saman vuoden joulukuussa.

Tällä hetkellä ryhmässä laulaa 13 naista. Heitä säestää seurakunnan kanttori Satu Pohjonen.

–Kesätaukoa lukuun ottamatta harjoittelemme kahdesti kuukaudessa. Uusia laulajia saa tulla suoraan harjoituksiin. Eikä tarvitse olla mitään erityistä laulutaustaa, Stenman toteaa.

Hanna Honkaniemi on ollut Laudamuksessa alusta lähtien.

–Minä ja moni muu olimme jo kauan kaivanneet Lappajärvelle tällaista vapaamuotoista kuoroa, jossa pääsee laulamaan omaksi ilokseen.

Nykyiset laulajat ovat suunnilleen 30–50-vuotiaita.

–Itse taidan olla sieltä vanhemmasta päästä, mutta on kivaa, että kuorossa käy paljon kolmekymppisiä. Se tuo raikkautta toimintaan.

Laudamuksen alkutaipaleella korostui gospelin laulaminen. Runsaan kahden vuoden aikana ohjelmisto on kuitenkin monipuolistunut. Se sisältää esimerkiksi Pekka Simojoen ja kansainvälisen Taizé-yhteisön lauluja.

Honkaniemi mainitsee, että hänen suosikkejaan ovat ainakin Jukka Leppilammen Saman korkean taivaan alla ja Heikki Laitisen Ylösnousemusballadi.

–Jokainen meistä voi ehdottaa uusia hengellisiä lauluja harjoiteltaviksi.

Lappajärven lisäksi lauluryhmä on esiintynyt Vimpelissä, Alajärvellä ja Isossakyrössä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.