Kanervikkoaho ja Lehto hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa – ehdokkaat esittelyssä

Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.

Alajärven kirkkoherraksi hakevat Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho esittäytyvät seurakuntalaisille sekä kirkkovaltuustolle Alajärven seurakuntatalolla tiistaina 23. tammikuuta kello 18. Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran kokouksessaan 6. maaliskuuta. 

“Pappina sitoudun Raamatun opetukseen ja sen pelastushistorialliseen tulkintaan”, sanoo Lehto

OLEN syntynyt vuonna 1972 Pudasjärven Aittojärven kylässä. Kirjoitin ylioppilaaksi Pudasjärven lukiosta vuonna 1991 ja valmistuin teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999. Minut on vihitty papiksi Oulun tuomiokirkossa 2.3.1999. Työskentelin ensin pappina järjestötyössä pääkaupunkiseudulla vajaan vuoden, sen jälkeen olin Merikarvian seurakunnassa seurakuntapastorina lähes kahdeksan vuotta. Sieltä tulin valituksi Vimpelin seurakunnan kirkkoherran virkaan vuonna 2007. Siitä lähtien olen ollut Vimpelissä, kirkkoherrana yli 15 vuotta, kappalaisena kahdeksan kuukautta ja 1.9.2023 alkaen Alajärven seurakunnan vt. kirkkoherrana.

Olin mukana seurakuntamme rakennemuutoksessa hyvin tiiviisti alusta asti. Osaan katsoa seurakunnan johtamista sekä pienemmän alueen että kokonaisuuden näkökulmasta. Pidän tärkeänä, että seurakunta toimii ja on läsnä kaikilla alueilla, Alajärvellä, Lappajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä. Samoin on tärkeää, että eri alueiden omaleimaisuus saa säilyä ja alueen seurakuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa seurakuntaelämään.

Pappina sitoudun Raamatun opetukseen ja sen pelastushistorialliseen tulkintaan. Jumala kertoo meille sanassaan teoistaan ja rakkaudestaan meitä kohtaan. Raamattu opettaa myös millaisia me ihmiset olemme. Olemme syntisiä ja tarvitsemme hyvää Jumalaa kaikessa elämässämme. Ennen kaikkea Raamattu kertoo, miten me pelastumme eli yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen ansiosta. Jumalan sanan tulee olla kaikessa seurakunnan työssä keskeisimpänä työvälineenä.

Koen kirkkoherran tehtävän sopivan haastavana ja monipuolisena. Haluan kehittää sekä seurakuntaa että itseäni. Johtajan on oltava tehtävässään nöyrä, koska siinä ei tulla koskaan valmiiksi. Lisäksi koko ajan tulee muutoksia ja uusia asioita. Arvostan johtamisessa tasapuolisuutta, eri näkökantojen kuulemista, yhteistyövalmiutta, päätöksentekokykyä ja seurakunnan tehtävän kirkkaana pitämistä.

Olen naimisissa. Vaimoni Laura on myös kotoisin Pudasjärveltä. Jumala on antanut meille suuren perheen ja olemme siitä kiitollisia. Nyt saamme jo nähdä lastenlasten kasvua ja iloita yhdessä heidän kanssaan kaikesta siitä uudesta, jota elämä meille tuo. Kotitöiden, kuten imuroinnin ja leivän leipomisen, lisäksi harrastan geokätköilyä sulan maan aikaan, hiihtoa lumen ollessa maassa, puutöitä, luonnossa liikkumista ja marjastusta.

Ilkka Lehto

“Seurakunnassa keskeistä ovat sen perinteiset tehtävät evankeliumin julistamisessa ja sakramenttien jakamisessa”, kokee Kanervikkoaho

OLEN Terho Kanervikkoaho, vuonna 1980 syntynyt alajärveläinen pappi. Olen toiminut Soinin kirkkoherrana vajaan vuoden. Asun Alajärvellä perheeni kanssa, johon kuuluvat vaimo ja kolme poikaa.

Haen kirkkoherran virkaa Alajärveltä, koska se on ollut itselleni hyvä paikka ensin kasvaa, ja myöhemmin palvella. Haluan osaltani antaa takaisin kotiseurakunnalleni ja mahdollistaa sen jatkumisen, mitä olen itse saanut. Olen ollut pappina Alajärvellä kolmessa osassa yhteensä seitsemän ja puolen vuoden ajan, mistä suuren osan myös Lehtimäellä ja palan Vimpelissä. Välissä olevat vuodet olimme perheen kanssa lähetystyössä Israelissa.

Minulle seurakunnassa keskeistä ovat sen perinteiset tehtävät evankeliumin julistamisessa ja sakramenttien jakamisessa. Näen seurakunnan yhteisönä, jossa seurataan Jeesusta tukien ja palvellen toinen toisiamme. Jokaisella on paikka olla ja mahdollisuus palvella omilla lahjoillaan. Oma tehtäväni on liittynyt erityisesti Raamatun opettamiseen, ja sittemmin kirkkoherrana myös muiden toiminnan mahdollistamiseen ja kokonaisuuden johtamiseen yhteiseen suuntaan. Näen eri herätysliikkeet ja toimijat vahvuutena, jotka rikastuttavat seurakunnan toimintaa erityisesti mahdollistamalla suuressa kokonaisuudessa läheisen tavan elää uskoa todeksi arjessa ja juhlassa.

Seurakunta toimii usealla paikkakunnalla ja sen tehtävänä on vaikuttaa näiden parhaaksi ensinnäkin mahdollistaen evankeliumin ja sakramenttien läsnäolon kaikkialla, ja toiseksi vahvistaen yhteisöllistä ja palvelevaa pohjavirettä koko alueella yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Toiminnassani olen sisällön osalta hyvin perinteinen ja tapojen osalta joustava. Tuen niin jatkuvuutta ja perinteisellä tavalla toteutettavaa toimintaa, kuin myös uusia toimintatapoja. Keskeistä on toiminnan tavoittavuus ja mielekkyys niin työntekijöiden, vastuunkantajien kuin paikkakuntalaistenkin kannalta. Tämä monipuolisuus on jo nyt osa Alajärven seurakunnan todellisuutta ja tulevaisuutta, missä haluan olla mukana.
Terho Kanervikkoaho

Aiheesta meillä aiemmin kirjoitettua
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.