Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla Alajärven seurakuntaan

DSC_3672

Tiistaina 5.9.2023 Alajärven seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Kokous aloitettiin Ilkka Lehdon pitämällä alkuhartaudella. Kirkkovaltuusto muutti talouspäällikön virkanimikkeen talousjohtajaksi. Samalla hyväksyttiin johtoryhmän valmistelema talousjohtajan johtosääntö.

Pykälässä 41 oli päätettävän kirkkoherran vaalitapa ja kirkkoherran viran erityispiirteet. Kirkkovaltuusto päätti esittää tuomiokapitulille, että kirkkoherran virka on syytä julistaa haettavaksi. Asiasta, vaalitavasta, käytiin vilkasta keskustelua, jonka aikana Antti-Kalle Levijoki esitti välitöntä vaalitapaa, esitystä kannatti Torsti Orajärvi. Keskustelun lopuksi puheenjohtaja totesi, että käyty pitkä ja ansiokas keskustelu asiasta ja että kummassakin vaalitavassa demokratia toteutuu. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja suoritettiin nimenhuutoäänestys siten, että neuvoston esitystä kannattavat sanovat Jaa ja Antti-Kalle Levijoen esitystä kannattavat Ei. Neuvoston esitystä kannatti 19 jäsentä ja Levijoen 7 jäsentä. Näin ollen tuomiokapitulille esitettään, että käytetään välillistä vaalitapaa.

Mainos

Kirkkovaltuusto päätti, että Alajärven seurakunnan tuloveroprosentti vuonna 2024 on 1,70 %. Parisen tuntia kestänyt kokous päätettiin virteen 548.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.