Lähiruokapäivä tarjosi herkkuja ja kotiinviemisiä

Soile Söderlingin kaislatuotteilla ja Kirsi Varilan esittelemillä mustakauratuotteilla oli myyntipöydät lähiruokapäivässä.
Soile Söderlingin kaislatuotteilla ja Kirsi Varilan esittelemillä mustakauratuotteilla oli myyntipöydät lähiruokapäivässä.
Soile Söderlingin kaislatuotteilla ja Kirsi Varilan esittelemillä mustakauratuotteilla oli myyntipöydät lähiruokapäivässä.
Soile Söderlingin kaislatuotteilla ja Kirsi Varilan esittelemillä mustakauratuotteilla oli myyntipöydät lähiruokapäivässä.

SÄRKIKYLÄN nuorisoseurantalon ovi Evijärvellä alkoi käydä heti kymmeneltä lauantaiaamuna. Tienhaarassa lähiruokapäivä-viiriä heiluttaneet Särkikylän koulun oppilaat toimivat tapahtuman oivallisina sisäänheittäjinä.

−Lähiruokapäivä järjestettiin muutaman viikon varoitusajalla. Särkikylän nuorisoseurantalo valikoitui lähiruokatapahtuman paikaksi, koska asumme tällä kylällä. Halusimme pitää yhteisen tapahtuman sen sijaan, että jokainen olisi järjestänyt oman, kertoi tapahtuman organisoinut Kirsi Varila.

Hän kysyi tapahtumaan aluksi mukaan muutamaa tuttua tuottajaa ja käsityöntekijää. Facebookissa sai myös ilmoittautua, jos halusi tulla mukaan myymään tuotteitaan. Sisätiloissa olikin myytävänä käsityötuotteita sekä muun muassa kotijuustoa ja mustakauratuotteita. Vapaasti kotiin vietäväksi oli tuotu ylijäämäsatoa kuten omenoita, sitruunakurkkuja ja viinirypäleitä sekä kauraa linnuille.

Natalia Druzhinina maistatti ja myi tekemiään säilykkeitä. Hän opiskelee Jamilla viherrakennusta.

Myös Kottarin tilan Muu-jäätelön myyntivaunu oli parkkeerattu nuorisoseuran pihaan.

−Tämä on meidän ensimmäinen lähiruokatapahtumamme mihin osallistumme. Aloitimme jäätelön valmistuksen viime vuonna, joten emme silloin ehtineet vielä mukaan. Ihan kivasti on käynyt asiakkaita tänään. Koko kulunut kesä on ollut hyvä jäätelömyynnin suhteen. Kaikki on mennyt kaupaksi, mitä olen saanut tehtyä. Tänä syksynä on suunnitelmissa kehittää jäätelölle myyntikanavia, lähinnä Evijärvelle ja Reko-tapahtumiin, selvitti Lenita Kottari.

Lenita Kottarin myymä Muun jäätelö maistui Satu Ritalalle.

Lähiruokapäivä saanee jatkoa ensi vuonna ja järjestäjillä on muhimassa mielessä jo suunnitelmia sen varalle.

Vimpeliläisen Marja-Leena Laakson kotijuustot kävivät kaupaksi.
Sitruunakurkkuja sai ottaa vapaasti kotiin viemisiksi. 

Luitko jo nämä

Evijärvellä herkkusuita hemmotellaan Kottarin tilameijerin kotijäätelöllä – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Särkikylän koulurakennus täyttää 90 vuotta – koulun ovet avataan vierailijoille – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.