Uutta omistajaa odotellessa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lokakuu on yrittäjäkuukausi. Se muistuttaa yrittäjien merkityksestä hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamisessa. Valtion, kuntien ja muiden julkisyhteisöjen toimintaan riittää rahaa vain, jos ne luovat edullisen toimintaympäristön pienille ja isoille yrityksille.
Lappajärvellä järjestettiin perjantaina yritysten omistajanvaihdostyöpaja. Siellä Finnveran edustaja kertoi rahoitusvaihtoehdoista, joita voihyödyntää yrityskaupoissa. Finnvera on Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö, joka ei kilpaile pankkien kanssa, vaan jakaa yritysten rahoittamiseen liittyviä riskejä.
Omistajanvaihdostyöpajan tavoitteena oli edistää yrityskauppojen syntymistä. Ei ole kenenkään edun mukaista, jos yrittäjä eläkeikänsä lähestyessä vähitellen ajaa alas yrityksensä toiminnan, ei kehitä, ei investoi. Paikkakunnalta katoaa yritys ja yrittäjältä jää saamatta kauppahinta.
Työpaja pidettiin Aquarius Innissä, jonka Lappajärven kunta osti Lomayhtymältä joulukuussa 2014. Mielenkiintoisinta omistajanvaihdosta odotellaan Aquarius Innin naapurikiinteistöön, joka edelleen kuuluu Lomayhtymälle. Siellä on yhdistyksen omistamalla Lomayhtymä Finland -yhtiöllä ollut kylpylähotelli ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.
Jo vuosia selvitystilan partaalla hoippuneelle Lomayhtymä Finlandille on sen päärahoittaja Nordea antanut monesti lisäaikaa. Tällä kertaa sitä taitaa olla jäljellä viikon verran. Aquarius Innin naapurissa omistaja todennäköisesti vaihtuu pian, mutta vielä ei tiedetä, tuleeko sinne yritys vai konkurssipesä.

Mainos

Tämä Toimittajalta-kirjoitus julkaistiin Järviseudun Sanomissa keskiviikkona 5.10.2016.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.