Vaasan hallinto-oikeus jätti Kivitippu-valitukset tutkimatta

Julkaistu:

Aihe:

Vaasan hallinto-oikeus ei tutki valituksia, jotka koskevat Lomayhtymä Finland Oy:n vastaanottokeskuksen toimintaa entisen Kylpylä Kivitipun tiloissa Lappajärvellä.
Rakennuslautakunta ei ollut antanut asiassa valituskelpoista päätöstä, joten hallinto-oikeus poisti lautakunnan ratkaisuun liitetyn valitusosoituksen.
Lappajärven rakennuslautakunnan 14. lokakuuta antamasta ratkaisusta olivat valittaneet Lomayhtymä Finland ja Lomayhtymä ry sekä Kiinteistö Oy Lappajärven Kivitippu Chalets 1, Kiinteistö Oy Lappajärven Herneslahti ja Asunto Oy Lappajärven Tulivuori.
Hallinto-oikeuden mukaan rakennuslautakunnan ratkaisussa ei asetettu Lomayhtymä Finlandille velvoitetta tai uhkaa.
Toisaalta lautakunnan ratkaisussa ei myöskään todettu, että esitetyt vaatimukset eivät anna aihetta toimenpiteisiin tai että vaatimukset pitää jättää tutkimatta.
Rakennuslautakunnan lokakuisessa kokouksessa esittelijänä toimi kunnan rakennustarkastaja. Hänen esityksensä päätökseksi oli, että rakennuslautakunnalle osoitetut vaatimukset eivät anna aihetta toimenpiteisiin.
Kokouksessa puheenjohtaja teki kuitenkin vastaesityksen, joka voitti äänin 2-5, ja siitä tuli rakennuslautakunnan ratkaisu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.