Lappajärvi jatkaa matkailuun panostamista, vaikka Kivitippu kaatuisi 

Kunnanjohtaja Sami Alasara.
Kunnanjohtaja Sami Alasara.
Kunnanjohtaja Sami Alasara.
Kunnanjohtaja Sami Alasara.

–Tosi ikävä tilanne, että Kivitippu on tähän tilanteeseen ajautunut. Se on iso takaisku tälle alueelle. Kunnan omistusosuus yhtiöstä on alle viisi prosenttia, mutta sekin on tietysti menetys kunnalle, totesi Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara liittyen Kivitipun viimeaikaisiin vaikeuksiin. Hän luonnehtii niiden olevan seurausta pitkäaikaisesta kehityksestä.

–Kunta jatkaa strategiansa mukaisesti matkailuun panostamista, se on meidän ykkösasiamme ja kärkihanke. Meillä on vahvaa yhteistyötä Kalajoen Hiekkasärkkien kanssa Arctic Coast -brändin alla. Meille on tulossa vierasvenesatama ja kevyen liikenteen sillat, kaavatyö on käynnissä laajalle alueelle Nykälänniemeen ja Kyrönsaareen, kaavoilla mahdollistamme rakentamista ja investointeja. Unescon status on tulossa maaliskuun lopussa eikä Kivitipun tilanne vaikuta siihen prosessiin.

Mainos

Alasara näkee, että tilanteessa on katsottava kuitenkin positiivisin mielin eteenpäin. Siihen on mahdollisuus 6. maaliskuuta, kun matkailualan toimijat kokoontuvat Hiekkasärkkien väen kanssa yhteiseen tapahtumaan.

–Täytyy odottaa kolmikantaneuvottelua pesänselvittäjän ja velkojien kanssa, josko löydettäisiin joku terve ratkaisu, jolla päästään Kivitipun raunioilta eteenpäin. Kivitipun tarina on kulkenut tiensä päähän.

Lue aiheesta lisää täältä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.