KHO:n muu päätös rakennusvalvontaa koskevassa asiassa (Tuulivoimaloiden täsmennettyjen pääpiirustusten hyväksyminen aloituskokouksessa, Soini)

Kokouksessa päätettiin varata Geokuutioon 10 000 euron määräraha.
Kokouksessa päätettiin varata Geokuutioon 10 000 euron määräraha.

KHO:n muu päätös rakennusvalvontaa koskevassa asiassa (Tuulivoimaloiden täsmennettyjen pääpiirustusten hyväksyminen aloituskokouksessa, Soini) 28.11.2023 09:25:18

ASIAN taustaa: Soinin kunnan vt. tekninen johtaja on 19.10.2020 allekirjoittanut rakennustyön aloituskokouksien pöytäkirjat, jotka koskevat Konttisuon tuulivoima-alueen tuulivoimaosayleiskaavan alueelle rakennettavia tuulivoimaloita. Aloituskokoukset on järjestetty 9.6.2020.  Hallinto-oikeus on jättänyt aloituskokouspöytäkirjoihin kohdistuvan valituksen tutkimatta ja siirtänyt asian Soinin kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi. Soinin tekninen lautakunta on pyytänyt korkeimmasta hallinto-oikeudesta lupaa valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä ja valituksessaan vaatinut, että hallinto-oikeuden päätös kumotaan ja A:n ja hänen asiakumppaneidensa hallinto-oikeudelle tekemä valitus jätetään tutkimatta ilman asian siirtämistä Soinin rakennusvalvontaviranomaiselle.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu Korkein hallinto-oikeus myöntää Soinin tekniselle lautakunnalle valitusluvan ja tutkii asian. A:n ja hänen asiakumppaneidensa väitteet valituslupahakemuksen myöhästymisestä ja G:n esteellisyydestä hylätään. Hallinto-oikeuden päätös kumotaan siltä osin kuin hallinto-oikeus on siirtänyt asian Soinin kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi. A:n ja hänen asiakumppaneidensa hallinto-oikeudelle tekemä valitus jätetään tutkimatta.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on kokonaisuudessaan luettavissa korkeimman hallinto-oikeuden internetsivustolla. KHO 28.11.2023 T3485

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.