Stora Enson Harvesting Partner -konsepti lanseerattiin Vimpelissä 

Suomen ensimmäinen Harvesting Partner Arto Nygård ja operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Ensolta. Taustalla uuden karhea Komatsun metsäkone.
Suomen ensimmäinen Harvesting Partner Arto Nygård ja operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Ensolta. Taustalla uuden karhea Komatsun metsäkone.

SUOMEN ensimmäinen Harvesting Partner -konsepti lanseerattiin ensimmäisenä Suomessa Vimpelissä Loilulle menevän Ylipekantien vieressä olevalla palstalla. Paikalla oli tiistaina aamuhämärissä Stora Enson väkeä ja Suomen ensimmäinen Harvesting Partner, Arto Nygård Alajärveltä.  

–Stora Enson Harvesting Partner -konsepti luo uuden tavan aloittaa korjuuyrittäjänä. Stora Enson korjuukumppaniksi ryhtyvä urakoitsija saa nelivuotisen sopimuksen ja vuokraa puunkorjuuseen tarvittavat metsäkoneet sopimuskauden ajaksi. Kumppanipakettiin kuuluvat myös esimerkiksi kirjanpitopalvelut, henkilöstöpalvelut ja koulutus, kertoo paikalla ollut Elina Hopponen, operaatiojohtaja Stora Ensolta. 

–Tämä uusi konsepti täydentää perinteistä yrittäjäverkostoa. Konsepti hyödyttää esimerkiksi ammattitaitoisia kuljettajia, joilla on halua lähteä yrittäjäksi. Konseptissa merkittävin hyöty on, että yrittäjän ei tarvitse tehdä isoja koneinvestointeja vaan voi keskittyä ydinliiketoimintaansa eli puunkorjuuseen. Isoja investointeja ei yrittäjän tarvitse tehdä, vaan nämä ovat vuokrakoneita. Stora Enso tarjoaa nelivuotisen sopimuksen. Asiaan oli paljon kiinnostusta ja kävimme potentiaalisten yrittäjien kanssa, Hopponen lisää 

Paikalla oli myös Markus Haapamäki, joka vastaa viestinnästä Stora Ensossa. Hän kertoi seikkaperäisesti Stora Enson toiminnasta ja esitteli paikalla olevat yhtiön toimijat. 

Metsäkoneyrittäjä Arto Nygård kertoo olleensa metsätyön parissa jo yli neljännesvuosisadan. Ja aloittaa nyt Suomen ensimmäisenä Harvesting Partnerina. Tämä konsepti on ollut jo Ruotsissa jonkin aikaa käytössä. Sama malli on todettu siellä jo ihan toimivaksi systeemiksi. Ensimmäinen Harvesting Partner on aloittanut Ruotsissa joulukuussa 2022. Tämän jälkeen asiaa mahdollisesti laajennetaan myös muualle Suomeen. 

Koneen äärellä kyseltiin myös tuoreen yrittäjän tuntemuksia asian suhteen   

–Ihan hyvillä mielin lähdetään tämän uuden pilottihankkeeseen mukaan. Jo maaliskuussa asian tullessa julki haaveissa oli laittaa poikien kanssa enemmän koneita, ja siten laajentaa yritystä. Oli toki monta muutakin vaihtoehtoa, mutta tämä tuntui hyvältä ja tähän lopulta päädyttiin, yrittäjä Arto Nygård kertoi. 

Tilaisuus jatkui iltapäivällä Stora Enson metsänomistajatapahtumalla Vimpelissä.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.