Jouluvalot syttyivät Evijärvellä lauantaina 

Monelle pienelle oli tärkeää päästä kertomaan joululahjatoive suoraan joulupukille. Vilhelmiina Pahkakangas totesi reippaasti oman toiveensa pukille äitinsä Hanna Palojärven avustuksella.
Monelle pienelle oli tärkeää päästä kertomaan joululahjatoive suoraan joulupukille. Vilhelmiina Pahkakangas totesi reippaasti oman toiveensa pukille äitinsä Hanna Palojärven avustuksella.

PAKKASLUMEN narskuntaa, tonttuja, lasten iloisia kasvoja, tunnelmallisia kohtaamispaikkoja sekä tietysti valkohapsinen joulupukki olivat osa lauantai-illan tunnelmaa, kun Evijärven keskustassa vietettiin perinteisiä joulukauden avajaisia. Paikalle nauttimaan jouluisesta tunnelmasta oli saapunut reilu joukko kuntalaisia läheltä ja kaukaa, kun yritykset sekä yhdistykset tarjosivat jo 32. kerran kuntalaisille ripauksen joulumieltä.  

Lapsille suurimman jännityksen toi tietysti joulupukin sekä tonttujen läsnäolo, ja rohkeimmat jopa uskaltautuivat pukin viereen penkille yhteiskuvaan. Toisille tärkeää oli saada kertoa joulupukille mieleisin joululahjatoive. 

Evijärven joulunavajaisissa pääsi näkemään kiireiden keskeltä paikalle saapunutta joulupukkia tonttuineen.

Joulupuuron makuun pääsi Missio-kahvilassa, jonne puuroa sekä muuta joulutarjottavaa olivat valmistelleet Jaana Keto, Sinikka Nyberg sekä Liisa Lindholm. Joulukahvilan tiskin takana puuhaavat talkoolaiset, kertoivat että riisipuuroa oli tehty yhteensä noin 40–50 litraa nälkäistä avajaisväkeä varten.  

–Tunnelmaa on ollut, naiset iloitsevat yhteisesti. Väkeä tulikin tasaisesti sisään ja ulos, kun puuro ja glögi houkutteli joulunavausväkeä pakkasesta lämmittelemään. 

Noora Tupeli 

Partiolaisten toimintaa pääsi tukemaan makkaranpaistopisteellä, jossa partiolaisten aktiivit Maritta Hanhikoski (oik.), Eija Saarinen sekä Mari Alatalo pitivät tulta yllä.
Kottarin tilameijerin Muun jäätelön jäätelömyymälän avajaisia vietettiin joulunavaisperjantaina. Lenita Kottarin valmistamaa jäätelöä sai joulunavajaisten kunniaksi jouluisillakin mauilla. Mukana menossa oli tytär Signe.
Joulutunnelmaa oli tarjolla myös yrityksissä. Sirpa Kultalahti (vas.) sekä Minna Lammi vastaanottivat avajaisasiakkaat joulumielellä.
Tonttuja löytyi kylänraitilta useita. Neea Koivuoja (vas.) ja Milla Jussila pitivät huolen että joulukarkkeja sai jokainen halukas.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.