Itäkylän lottoporukalle voitto – Arpamyyntikin vaatii pian tunnistautumista   

Itäkylän M-Marketin Mari Kahilakoski pitää tarjolla Veikkauksen porukkapelejä.
Itäkylän M-Marketin Mari Kahilakoski pitää tarjolla Veikkauksen porukkapelejä.

VEIKKAUKSEN pelien myynti on murroksessa. Lappajärven Itäkylän M-Marketin yrittäjä Mari Kahilakoski on huomannut muutoksia, kun kuponkipelien pakollinen tunnistautuminen on ollut puoli vuotta voimassa. 

–Kyllä pelien myynti on laskenut niin meillä kuin valtakunnallisesti, Kahilakoski sanoo. 

Uutena käytäntönä toukokuussa alkanut pakollinen tunnistautuminen vaatii Veikkauksen asiakkaaksi rekisteröitymistä. Kahilakosken mukaan pelivaihtojen lasku näkyy muun muassa loton jättipottien kasvun hidastumisena. 

–Monet silloin tällöin lotonneet rekisteröimättömät asiakkaamme eivät ole saaneet enää pelattua, Kahilakoski pahoittelee. 

Veikkaus ei enää tarjoa porukkasopimuspohjia asiakkaiden ja myyntipaikkojen käyttöön uudistuksen myötä, mutta myyntipaikat voivat edelleen tehdä omia porukkapelejä rekisteröityneiden asiakkaiden ostettavaksi. Myöskään perinteinen tapa, jossa yksi henkilö hakee kaikkien osuudet jaettavaksi kerralla, ei ole enää mahdollista. 

ITÄKYLÄN M-Marketissa moniveto- ja lottoporukoita on tarjolla aina, ja usein myös vakioveikkaukseenkin porukkalappu laaditaan. Toisinaan myös voittoja osuu, kuten lottoporukalle viime lauantaina, mutta summat jääkööt salaisuudeksi. Kyläkauppaan saatiin keväällä laite totopelien pelaamiseen. Innokkaana raviurheilun harrastajana Kahilakoski haluaisi tarjota asiakkailleen mahdollisuuden ostaa osuuksia ravipeleistä. 

–Totoporukkojen tekeminen ei ole mahdollista tällä uudella koneella, hän harmittelee. 

Kysyntää niille varmaankin olisi, tulihan Itäkylä tunnetuksi jo 1980-luvulla ravihevostensa valtakunnallisten V65-lähtövoittojen myötä.   

–Olen laittanut ongelmasta noottia aina Hippoksen johtoon saakka, Kahilakoski kertoo. 

Vuoden 2024 ensimmäisenä päivänä raaputusarvat, kuten Ässä- ja Casino-arpa, siirtyvät viimeisenä Veikkauksen tuoteryhmänä tunnistautumisen piiriin. Tunnistautumista edellyttävän arvan tunnistaa arvan etupuolella olevasta Veikkaus-kortin kuvasta. 

–Tähän asti monet ovat ostaneet arpoja itselleen tai lahjaksi olematta Veikkauksen asiakkaita, mutta tämäkin siis loppuu vuodenvaihteessa. Luulen, että veikkausvoittovaroihin taiteelle, tieteelle ja nuorisotyölle tulee iso lovi pelimyynnin laskun johdosta, Kahilakoski sanoo. 

Tiesitkö, että lottopallot ovat urheiluvälineitä eli Stigan valmistamia 40 millimetrin pöytätennispalloja, jotka on väritetty ja numeroitu? 

–En tiennyt, aina sitä oppii lisää, naurahtaa 30 vuotta lappajärveläisiä lottoajia palvellut Mari Kahilakoski. 

Tapani Tyynelä 

Helsingissä Urheilumuseossa olevan lottokoneen pallot ovat urheiluvälineitä, mutta minkä lajin?

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä(kin) jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.