Slot Racing on tarkkaa ajoa ja vauhdin hurmaa

Slot Racing-radalla on tiukkoja kaarteita. Kerholaiset keskittyivät ajosuorituksiinsa.
Slot Racing-radalla on tiukkoja kaarteita. Kerholaiset keskittyivät ajosuorituksiinsa.

EVIJÄRVEN terveyskeskuksen kellarissa on torstai-iltaisin menoa ja meteliä. Yhden suuren huoneen täyttää valtava, kiemurteleva autorata, jossa parikymmensenttiset kilpa-autot kiihdyttelevät kilpaa. Välillä joku autoista ajautuu kaarteessa ulos ja se nostetaan uudestaan radalle.

Evijärven helluntaiseurakunta on järjestänyt Slot Racing -kerhoa jo 1980-luvulta lähtien, eli nelisenkymmentä vuotta, mutta viime vuosina toiminnassa oli katkos. Nyt rata on kunnostettu ja kerho lähti taas syksyllä käyntiin.

−Slot Racing on ura-autoilua, jossa autot toimivat sähköllä ja niiden vauhtia säännöstellään käsikäyttöisellä kahvalla. Autot kulkevat urissa radalla, joka on 48 metriä pitkä. Siinä on kahdeksan uraa, joten kahdeksan autoa pystyy ajamaan samaan aikaan, selventää Joonas Kottari, joka toimii yhtenä kerhon vetäjänä.

Joonas Kottari huolehtii autojen korjauksesta.

Kilpaa ajettaessa ajetaan jokainen ura läpi ja niiden yhteistulos lasketaan. Eniten kierroksia saanut voittaa.

−Nopeus ratkaisee, mutta myös tarkka ajaminen. Radalta tippuu helposti, jos painaa liikaa kaasua.

Kottari aloitti itse harrastuksen kymmenvuotiaana kerholaisena ja myöhemmin yläkouluikäisenä ryhtyi vetämään kerhoja. Hän kertoo, että lajissa kehittyy ja jos enemmänkin innostuu, voi hankkia oman auton. Sen rakentamisella ja virittämisellä voi vaikuttaa paljon ajotulokseen.

Kerholaisia käy torstai-iltaisin ajamassa kymmenkunta, välillä enemmänkin. Yksitoistavuotias Mikael on käynyt nyt Slot Racing-kerhossa joka torstai, paitsi kerran, kun oli kipeänä.

−Olen ollut pienestä asti kiinnostunut autoista. Täällä on kiva ajella ja tässä myös kehittyy. Olen ajanut täällä pieniä kisoja.

Mikael on vakiokerholainen, jota autot ja ajaminen kiinnostaa.

Evijärven helluntaiseurakunnan Slot Racing- rata on järjestyksessään jo toinen. Jaakko Keto veti kerhoa jo 80-luvulla ensimmäisellä radalla ja on mukana toiminnassa edelleen. Lajissa järjestetään SM-kisoja, jollainen oli Evijärvelläkin vuosituhannen alussa. Nykyisen radan aikana on järjestetty lähinnä kerhoiltoja.

Kerhon vetovastuussa oleva Tuomas Holma kertoo, että radan kunnostamisen avuksi saatiin mukavasti sponsoreita. Myös Evijärven kunta on mukana, muun muassa antamalla tilat käyttöön.

−Oli hyvä, että rata saatiin taas kuntoon, sillä tällainen rata ei saa jäädä käyttämättömäksi. Kerhossa käyvät isät ja äidit lasten kanssa, se on mukavaa yhteistä toimintaa.

Suomessa lajia harrastavat yhtä lailla aikuiset kuin lapsetkin. Holma paljastaakin, että kerholaisten mehu- ja keksitauolla laitetaan toisinaan radan tehot täysille ja aikuiset pääsevät ajamaan.

Ja pitihän ajamista vähän itsekin kokeilla, kieltämättä aika kivaa olikin!

Valmiina lähtöön! Kerholla on omat autot, joista osa on uusia, osa vielä tilauksessa.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.