Mayart vie matkalle itseesi 

Maija Perälä on valjastanut rankat kokemukset vahvuudeksi. Monipuolinen osaaminen eri aloilta on antanut paljon työkaluja hyvinvoinnin tueksi.
Maija Perälä on valjastanut rankat kokemukset vahvuudeksi. Monipuolinen osaaminen eri aloilta on antanut paljon työkaluja hyvinvoinnin tueksi.

KOKONAISVALTAISEN hyvinvoinnin luentoja, työpajoja ja yksilöohjausta. Musiikkia ja maalaustaidetta. Sitä kaikkea on Mayart, lappajärveläisen Maija Perälän tuore yritys.  

–Yritystoiminta on tässä hetkessä minun tapani etsiä ja kokea itseäni tässä maailmassa, pohtii Maija. Haluan auttaa ihmisiä pääsemään yhteyteen oman itsensä kanssa.  

Uudella yrittäjällä on pohjanaan opettajaopinnot, oma elämänkokemus sekä herkkä ihmistuntemus.  

–Oma tieni on ollut kivinen, ja olen kokeillut asioita, jotka eivät ole olleet itselle hyväksi. Olen oppinut, että epäonnistuminen ei riko mitään ja että epävarmuuden voi lopulta valjastaa omaksi vahvuudeksi.  

Maija on maalannut jo kauan ja on monille tuttu musiikin parista muun muassa saksofonin opettajana. Miksi Mayartin toiminta käynnistyy juuri nyt? Maija kertoo saaneensa hiljattain musiikin maisteriopinnot päätökseen, jolloin vapautui runsaasti energiaa aloittaa jotain uutta.  

–Oman kokemuksen ja tiedon jakaminen tällä tavoin tuntuu nyt tärkeältä. Se kuvastaa sitä, missä vaiheessa oma sisäinen kehitys on menossa: se mikä on tähän asti hiljalleen kypsynyt, tulee nyt ulos kokeiltavaksi ja ympäristön peilattavaksi. Palautteen perusteella luodaan taas uutta.   

Hyvinvoinnin ohjaus on henkilökohtaista ohjausta. –Esittelen asiakkaille erilaisia keinoja löytää itse oman kehollisen, emotionaalisen ja henkisen hyvinvointinsa lähteille.  

–Nykyään kun hyvinvointivaltiomme julkiset resurssit eivät enää riitä kaikkeen, on paikallaan, että tarjolla on myös muunlaisia matalan kynnyksen palveluita. Joskus riittää pelkkä ulkopuolinen kuuntelija ja keskustelukumppani elämänmuutosten tueksi ja omien oivallusten saamiseksi. Hyviä keskustelunaiheita voidaan löytää yhdessä vaikkapa intuitiivisen tarot-korttitulkinnan myötä, huomauttaa Maija. 

TYÖPAJAT alkavat ensi keväänä. Muutaman tunnin mittaisissa rupeamissa itsetuntemusta syvennetään monin eri keinoin. Esimerkiksi intuitiivinen tanssi, piirtäminen, runojen kirjoitus tai lausuminen ovat oivia välineitä siirtyä oman mukavuusalueen ulkopuolelle tekemään asioita, joita ei uskoisi osaavansa. Ohjaajan ja muiden ryhmäläisten energia auttaa omaa energiaa vapautumaan turvallisessa ympäristössä, jolloin voi nauttia tekemisen hetkestä ilman että mieli tuijottaa lopputulosta.  

Mitä Mayartin tulevaisuudessa näkyy? Maija piirtää silmiemme eteen kuvan kuin pesäpallon merkkiviuhkasta. Kuvassa on joukko erivärisiä ovia edessämme puolikaaren muodossa. Jotkut ovat kiinni, toiset raollaan ja muutamat apposen auki. Ne kuvaavat elämän eri mahdollisuuksia, jotka ovat avoinna juuri nyt – tai eivät vielä. Ovensuussa voit käydä tunnustelemassa, kiinnostaako sisäpuoli sinua vai ei. Ja jokainen ovi josta astut sisään, tuo eteesi taas uuden sarjan ovia.   

–Valitsen seuraavankin oven intuitioni mukaan, toteaa Maija, ja toivottaa tulevat asiakkaansa mukaan samaan seikkailuun. 

Mayartin luennoista ensimmäinen, ”Kokemuksia tunteista – ajatuksia tietoisuudesta” pidetään Kultaisessa Kiulukassa 29. marraskuuta kello 18.30. 

–Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan. Tilaisuuteen on vapaaehtoinen kannatusmaksu. 

Kaisu Huhtala 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.